«Ιστορικό καθήκον, η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων»!

Η Γενοκτονία των Αρμενίων ήταν η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα και η στάση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στη γενοκτονία του 1915 επέτρεψε την επανάληψή της λίγα χρόνια αργότερα σε βάρος των Ποντίων και των Ασσυρίων, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης… κατά τον χαιρετισμό του στην κεντρική εκδήλωση που έγινε χθες στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο συμπλήρωσης 103 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, με 1.500.000 θύματα.

«Η απόδοση δικαιοσύνης ξεκινά με την αναγνώριση της γενοκτονίας, πράξη που συνιστά ηθικό και ιστορικό καθήκον της διεθνούς κοινότητας έναντι των εκατομμυρίων νεκρών και έναντι των νεότερων γενιών. Η αναγνώριση είναι ο ύστατος φόρος τιμής και σεβασμού στη μνήμη, στον πολιτισμό και στη μακραίωνη ιστορία ενός λαού που υπέστη τη γενοκτονία» υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης.

Μια συγγνώμη

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου σημείωσε: «Εύχομαι όσο ζω Αρμένιοι και Πόντιοι να ενώσουν τις φωνές τους και οι λίγοι Τούρκοι, και όχι τα ανθρωπόμορφα τέρατα, να ζητήσουν συγγνώμη».

«Η Θεσσαλονίκη έχει την οδυνηρή τιμή να φιλοξενεί κοινότητες που έχουν υποστεί γενοκτονίες. Η πόλη έχει την τιμή να σηκώσει αυτό το βάρος. Οι γενοκτονίες να γίνουν σύνθημα για αυτό που λέμε “ποτέ ξανά”» επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με σιωπηρή πορεία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα