Καμπούλ: Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας

Στο αίμα βάφτηκαν ήδη οι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Οκτώβριο δημοτικές εκλογές στο Αφγανιστάν, καθώς χθες τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 112 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην Καμπούλ!Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος όταν βρέθηκε ακριβώς έξω από το κέντρο όπου εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένο πλήθος ανυποψίαστων πολιτών, ενώ την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.).
Η νέα πολύνεκρη επίθεση που συγκλονίζει το ταλαιπωρημένο από τους ακραίους ισλαμιστές Αφγανιστάν σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα.

Αυτή η μειονότητα αλλά και γενικότερα οι σιίτες στο Αφγανιστάν έχουν μπει στο στόχαστρο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους πολλές φορές. Ως εκ τούτου, και εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου, οι Αρχές φοβούνται πως οι τζιχαντιστές είναι «πολύ πιθανό» να οργανώσουν και να εκτελέσουν και νέες ανάλογες επιθέσεις στην περιοχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα