Πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του SPD εξελέγη η Αντρέα Νάλες!

«Αρωμα γυναίκας» αποπνέει πλέον -εκτός από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ- και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), καθώς χθες η Αντρέα Νάλες εξελέγη πρόεδρος με 414 ψήφους επί συνόλου 631 και ποσοστό 66,35%, στη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου που διεξήχθη στο Βισμπάντεν.Αντίπαλός της στον δρόμο προς την προεδρία ήταν μία άλλη γυναίκα, η Σιμόνε Λάνγκε, η οποία έλαβε 172 ψήφους. Οπως προέκυψε από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης, βρέθηκαν επτά άκυρα, ενώ υπήρξαν και 38 αποχές.

Η Νάλες εξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος του SPD, ενώ σπάει κι ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς γίνεται η πρώτη γυναίκα που καλείται να αναλάβει το «τιμόνι» του κόμματος στα 150 χρόνια από την ίδρυση του πολιτικού σχήματος. «Θέλω να αποδείξω ότι μπορούμε να ανανεώσουμε το κόμμα, ακόμη και αν συμμετέχουμε στην κυβέρνηση» έλεγε χθες απευθυνόμενη στους συνέδρους η Νάλες από το βήμα λίγο πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας.

Αναφερόμενη στην τελευταία εκλογική ήττα του SPD, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και αυτοκριτική: «Είπαμε ποιος είναι ο στόχος μας, αλλά δεν είπαμε πώς θα τον επιτύχουμε».

Η 47χρονη Νάλες φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στους σοσιαλδημοκράτες. Στην πολιτική διαδρομή της έχει διατελέσει πρόεδρος στην οργάνωση της νεολαίας, γενική γραμματέας, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και υπουργός.

Θέσεις που και πείρα τής πρόσφεραν αλλά και την ευρύτερη αποδοχή στους κόλπους του κόμματος, καθώς σχεδόν όλοι παραδέχονται πως κανείς δεν είναι τόσο καλά δικτυωμένος στο SPD όσο εκείνη. Το «παρών» στο Βισμπάντεν έδωσαν και οι πρώην πρόεδροι του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και Μάρτιν Σουλτς.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα