Εθελουσία στην Εθνική για 500 υπαλλήλους

Οριο αποζημίωσης, τα 180.000 ευρώ!Ενα νέο, στοχευμένο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 500 εργαζομένων θα τεθεί προς υλοποίηση από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Τους όρους του προγράμματος θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας στη συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Απριλίου. Η νέα εθελούσια έξοδος θα αφορά στοχευμένα 500 εργαζομένους της Εθνικής, δηλαδή η διαδικασία δεν θα είναι ανοιχτή για το σύνολο του προσωπικού της.

Το ανώτατο όριο της αποζημίωσης για τους συγκεκριμένους εργαζομένους που θα προχωρήσουν σε εθελούσια έξοδο θα είναι τα 180.000 ευρώ. Αυτό ήταν το πλαφόν και στα αντίστοιχα προγράμματα που υλοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες από την Τράπεζα Πειραιώς, την Eurobank και την Attica Bank.

Το 2016

Επισημαίνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας είχε «τρέξει» την περίοδο 12 έως 22 Δεκεμβρίου του 2016. Σε αυτό είχαν συμμετάσχει περισσότερα από 1.100 άτομα. Από αυτά περίπου 380 είχαν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Συγκεκριμένα, στην προηγούμενη εθελούσια έξοδο μπορούσε να συμμετάσχει το σύνολο του προσωπικού με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, καθώς και οι δικηγόροι με σύμβαση έμμισθης εντολής.

Επιπλέον, το πρόγραμμα αφορούσε εργαζομένους σε θυγατρικές εταιρίες της Εθνικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οσοι συμμετείχαν στην εθελούσια έξοδο του 2016 επέλεξαν ανάμεσα σε δύο δυνατότητες: είτε την άμεση αποχώρησή τους με αποζημίωση έως και 42 μηνιαίους μεικτούς μισθούς είτε τη λήψη διετούς άδειας μετ’ αποδοχών. Επίσης, χορηγούνταν επιπλέον 5.000 ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα