Νέο σκηνικό Ιμίων φοβάται ο Καραμανλής

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στον Κώστα Καραμανλή η συνεχιζόμενη ένταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός, σε συζητήσεις είτε με συνεργάτες του είτε με όσους τον επισκέπτονται στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού, αναφέρεται σε κάθε ευκαιρία στις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Αλλωστε, η πάγια θέση του είναι ότι η βαθύτερη αιτία για τη συμπεριφορά της Αγκυρας από το 1973 και μετά δεν είναι άλλη από το ζήτημα των υδρογονανθράκων. Κι αυτός είναι ο λόγος που η Τουρκία ξεκίνησε να διατυπώνει τη θέση ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, όπως υποστηρίζει.

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», επισημαίνει τον κίνδυνο η Τουρκία «να θέλει ίσως να στήσει ένα σκηνικό Ιμίων».

Οι σκέψεις του

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας ήταν αναμενόμενη, επισημαίνει την αδήριτη ανάγκη για «σοβαρότητα, συνέπεια και επαγρύπνηση». Από τη στιγμή μάλιστα που η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη γείτονα επηρεάζει σαφώς και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η περαιτέρω κλιμάκωση της προκλητικότητας από την πλευρά της Αγκυρας δεν θεωρείται διόλου απίθανη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα