Τα σκάνδαλα έφεραν grexit από Unicef!

Ντροπιάζει τη χώρα η απόφαση να μπει «λουκέτο» στην Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, έπειτα από διαχειριστικό έλεγχοΠολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η απόφαση της UNICEF να βάλει «λουκέτο» στην ελληνική εκπροσώπησή της, την Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, λόγω παρατυπιών που αποκαλύφθηκαν στα οικονομικά, έπειτα από ελέγχους σε βάθος 15ετίας, έως το 2015. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών, «η UNICEF διακόπτει τη συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα, εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα». 

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση, η UNICEF σημειώνει ότι κατέληξε στο συμπέρασμα πως «οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν και γι’ αυτόν τον λόγο προέβη σε ανάλογες κινήσεις».

«Φως» στους λόγους του… grexit της UNICEF, που σε καμία περίπτωση δεν κολακεύει τη χώρα μας, επιχείρησε να ρίξει η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Σοφία Τζιτζίκου, η οποία, αφού ξεκαθάρισε ότι η εξέλιξη αυτή δεν αφορά τη θητεία του νυν διοικητικού συμβουλίου, σημείωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση της οργάνωσης ήταν αναμενόμενη.

Η κυρία Τζιτζίκου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οταν αναλάβαμε, τον Μάιο του 2016, αποφασίσαμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε κάποιες μη κανονικότητες σε θέματα που είδαμε και μας έβαλαν σε σκέψεις, να προβούμε σε έναν έλεγχο, να δούμε τι παραλαμβάνουμε ως καινούργιο συμβούλιο, έτσι ώστε να μην επωμιστούμε τις ευθύνες που δεν μας αναλογούν. Πήγαμε σε έλεγχο μιας τριετίας πριν, δηλαδή του 2013, του 2014, του 2015.

Ο έλεγχος αυτός έδειξε πράγματα και τον μοιραστήκαμε με τη Γενεύη, ενημερώσαμε τα κεντρικά της και, μαζί με κάποια άλλα στοιχεία που και οι εργαζόμενοι μας έδωσαν, τα συζητήσαμε με την κεντρική UNICEF και με κοινή απόφαση και συνεργασία προχώρησαν στον δεύτερο έλεγχο πάλι με ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρία, η οποία πήγε σε βάθος 15ετίας. Το δεύτερο πόρισμα εμείς δεν το έχουμε δει, γιατί είναι ιδιοκτησία της Γενεύης, της κεντρικής UNICEF».

Σύμφωνα με την κυρία Τζιτζίκου, τα στοιχεία ήταν τόσο επιβαρυντικά, ώστε οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση. Με βάση τις πληροφορίες, η οργάνωση θα «παγώσει» τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με τη μορφή που είχαν μέχρι σήμερα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα