Ξύπνησε ο κυρ Φώτης και «είδε» την ομηρία

«Ξύπνησε» επιτέλους ο Φώτης Κουβέλης και, έστω εκ των υστέρων, κατάλαβε και αναγνωρίζει για πρώτη φορά ότι η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πρόκειται για «ομηρία». Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας χαρακτήρισε «βήμα καλής θέλησης» το πρώτο σκέλος της συνέντευξης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, όπως τόνισε, το βήμα αυτό αναιρείται με το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης, στο οποίο ο Ερντογάν μιλάει για ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Ελληνες στρατιωτικούς, μετατρέποντάς τους, όπως υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, «σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα».

Ανόμοιες περιπτώσεις

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις, καθώς οι Ελληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι σύμβουλος του Ερντογάν δήλωσε ότι έχουν αφαιρεθεί ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες και υπάρχει βίντεο με το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν γνωρίζει το δημοσίευμα και πως δεν υπάρχει σχετικό βίντεο, ενώ, αναφερόμενος στην οικονομία, είπε ότι υπάρχουν σκληροί όροι, αλλά η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, το παλεύει και διεκδικεί καθαρή έξοδο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα