Κυριάκος προς Αγκυρα: Αφήστε άμεσα τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

Κάλεσμα στην Τουρκία να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς και μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν δέχεται λογικές ανταλλαγής με τους οκτώ Τούρκους απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης…… από την 114 Πτέρυγα Μάχης και την 331 Μοίρα Παντός Καιρού στην Τανάγρα όπου υπηρετούσε ο ήρωας σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Τανάγρα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη μάχη που δίνουν στους αιθέρες και τους κινδύνους που διατρέχουν για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών και τους διοικητές της μονάδας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι με την παρουσία εκεί θέλει να δείξει τη συμπαράσταση και τη στήριξή του για τον χαμό του συναδέλφου τους, τόνισε ότι η αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει ισχυρή και το ηθικό ακμαίο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε την Τουρκία να απελευθερώσει άμεσα τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται παράνομα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, υπογραμμίζοντας: «Η Ελλάδα επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία. Δεν μπορεί να δεχθεί, όμως, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ούτε πολιτικές οι οποίες αντιβαίνουν στους κανόνες καλής γειτονίας». Στην κατεύθυνση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να μπει σε καμία λογική ανταλλαγής ή συμψηφισμού».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα