Αυστηρά μηνύματα στην Τουρκία από Τσίπρα και Καμμένο

Τη συντομότερη δυνατή επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ζήτησε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απέρριψε ως «απαράδεκτες» τις παράλογες προϋποθέσεις και τους συμψηφισμούς που έθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ταυτόχρονο αυστηρό μήνυμα στην Aγκυρα έστειλε και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Aγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, λέγοντας: «Δεν θα πρέπει κανείς να αμφισβητήσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στον «σουλτάνο» λέγοντας ότι οι διακηρύξεις του για ειρήνη με την Ελλάδα θα πρέπει να συνοδεύονται από έμπρακτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. «Κρατάμε τη διακηρυγμένη δέσμευση της Τουρκίας στο κράτος δικαίου αναμένουμε τη συντομότερη δυνατή επιστροφή των στρατιωτικών και απορρίπτουμε με σαφή τρόπο απαράδεκτες προϋποθέσεις και συμψηφισμούς» ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας αναφορά στην έμπρακτη υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα στην Ελλάδα στο θέμα της απαράδεκτης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Τουρκία γνωρίζει καλά πως «η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιθυμεί την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και διαλόγου, και αποτελεί τον πιο θερμό υποστηρικτή της ευρωπαϊκής της πορείας». Ωστόσο, όπως είπε, «οι επιλογές της Τουρκίας δείχνουν μια ταλάντευση σε σχέση με αυτόν τον στόχο».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, από την πλευρά του, επανέλαβε για πολλοστή φορά αυτό που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε, δηλαδή ότι οι δύο αξιωματικοί μας είναι όμηροι στα χέρια των Τούρκων. «Ο λαός βρίσκεται δίπλα στις Ενοπλες Δυνάμεις σε αυτές τις στιγμές, που έχουμε έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό ομήρους στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Οσα δισεκατομμύρια ευρώ και εάν δαπανήσουμε για νέα μέσα, θα είναι άχρηστα αν δεν υπάρχουν ο υψηλός επαγγελματισμός και το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η ψυχή του Ελληνα στρατιώτη, του αξιωματικού, του υπαξιωματικού» τόνισε ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στους αξιωματικούς, τους οπλίτες και τους σπουδαστές της Σχολής Πεζικού.

—-

Παραληρήματος συνέχεια από το γιουσουφάκι του Ερντογάν

Νέες προκλήσεις από τον γνωστό Μπουλούτ

Τα όρια της προκλητικότητας όσο κι εκείνα της απόλυτης γραφικότητας τα έχει ξεπεράσει προ πολλού… Ωστόσο, ο Γιγκίτ Μπουλούτ, στενός σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πιο πρόσφατο τηλεοπτικό παραλήρημά του κατά της Ελλάδας αναφέρθηκε στην «απομάκρυνση ελληνικών σημαιών» από βραχονησίδες, τις οποίες βέβαια φρόντισε να «γκριζάρει».

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι οι Τούρκοι δεν κατέβασαν μόνο μια σημαία, αλλά «κατέβασαν σε ένα βράδυ» όλες τις σημαίες από τις «αμφισβητούμενες βραχονησίδες», ενώ πρόσθεσε ότι η επιχείρηση των Τούρκων καταγράφηκε και σε βίντεο, «το οποίο στη συνέχεια στείλαμε στην ελληνική κυβέρνηση»!

Μάλιστα, ο Μπουλούτ είπε ακόμη ότι «θα ήταν ντροπή για εμάς να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα για τεχνικούς λόγους. Θα ήταν σαν ένας ενήλικος να χτυπά ένα παιδί στην κούνια, αν εξετάσει κανείς τον συσχετισμό δυνάμεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Κι άλλο «όχι»

Την ώρα πάντως που ο σύμβουλος του «σουλτάνου» βρισκόταν, καταπώς φαίνεται, σε… διατεταγμένη υπηρεσία προπαγάνδας από την Αγκυρα, η Ευρώπη έριχνε ακόμη ένα ηχηρό «χαστούκι» στην Τουρκία. Μετά την εμφατική άρνηση τόσο της Αυστρίας όσο και της Ολλανδίας να επιτρέψουν σε Τούρκους πολιτικούς αξιωματούχους να κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις ανά την επικράτειά τους, χθες ήταν η σειρά της Γερμανίας να υψώσει τείχος απέναντι στην Αγκυρα.

Με δηλώσεις του, ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας τόνισε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη (…). Δεν θα επιτρέψουμε καμία προεκλογική καμπάνια να διεξαχθεί στη Γερμανία».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα