Οργή Θεού για την υιοθεσία από ομοφυλοφίλους!

Ανταρσία στον ΣΥΡΙΖΑ από 10 βουλευτές για τις υιοθεσίες των γκέι! Και ηχηρό «όχι» από όλες τις Μονές του Αγίου Ορους!Να αποσυρθεί η διάταξη-έκτρωμα από το νομοσχέδιο της Θεανώς Φωτίου ζητά η αγιορείτικη Ιερά Κοινότητα

Κατά του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών που μελλοντικά μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια στρέφεται και το Αγιον Ορος, ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρση του επίμαχου άρθρου. Η Ιερά Κοινότητα της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας με επίσημη ανακοίνωσή της ακολουθεί την τακτική της Εκκλησίας της Ελλάδος και καταγγέλλει το δρομολογούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. 

Το θέμα της προώθησης της αναδοχής και μελλοντικά και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια μέσα από το νομοσχέδιο-έκτρωμα της Θεανώς Φωτίου ανέδειξε η «δημοκρατία».

Σε επιστολή προς την υπουργό και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου και Θεανώ Φωτίου αντίστοιχα, οι 20 αντιπρόσωποι των μονών του Αγίου Ορους αντιπαραβάλλουν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την αναδοχή παιδιών και τις υιοθεσίες, σημειώνοντας ότι το Π.Δ. προβλέπει ότι «κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι είναι οικογένειες αποτελούμενες από συζύγους με ή χωρίς παιδιά…», ενώ το άρθρο 8 του κατατεθέντος νομοσχεδίου αναφέρει ότι «κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι είναι οικογένειες αποτελούμενες από συζύγους ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς παιδιά…».

Οι Αγιορείτες υπογραμμίζουν: «Είναι φανερόν ότι, μετά την νομοθέτησιν υπό της κυβερνήσεως του “συμφώνου συμβίωσης ομοφύλων”, προωθείται πλέον η αναδοχή και μελλοντικώς και η υιοθεσία παιδιών από “ομόφυλα ζεύγη”, με την προσθήκην της φράσεως “ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης” και την αντικατάστασιν των σαφών ρυθμίσεων του Αστικού Κώδικος από την αόριστον διατύπωσιν “σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις”».

Η Ιερά Κοινότητα διερωτάται «πώς είναι δυνατόν το νομοσχέδιον να μεριμνά διά την ψυχικήν και συναισθηματικήν υγείαν του παιδιού, όπως ισχυρίζεται η Αιτιολογική Εκθεσις, και να επιτρέπη το παιδί να ανατρέφεται από “ζεύγος”, όπου την θέσιν του πατρός θα κατέχη γυναίκα ή αντιστοίχως της μητρός άνδρας, χωρίς αυτό να έχη οιανδήποτε δυνατότητα επιλογής; Δεν παραβιάζονται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα του παιδιού, όταν από την τρυφεράν ηλικίαν του θα διατρέχη σοβαρούς ηθικούς κινδύνους;».

«…ευρίσκει ημάς αντιθέτους»

Στη συνέχεια της επιστολής οι Αγιορείτες πατέρες σημειώνουν ότι θέση του Αγίου Ορους είναι πως «κάθε μορφή τεκνοθεσίας ή αναδοχής, η οποία αντίκειται εις την ευαγγελικήν διδασκαλίαν, την ανθρώπινην φύσιν, αλλά και εις το ήθος και τας παραδόσεις του λαού μας, όσον αφορά τον ιερόν θεσμόν της οικογενείας και του γάμου, ευρίσκει ημάς απολύτως αντιθέτους» και για αυτόν τον λόγο ζητούν από τις αρμόδιες υπουργούς την απόσυρση της πρώτης παραγράφου του επίμαχου άρθρου 8 του νομοσχεδίου για το καθεστώς αναδοχής και υιοθεσιών.

Της ανακοίνωσης του Αγίου Ορους είχε προηγηθεί μια σκληρή ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία τόνιζε ότι «κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην Ευαγγελική Διδασκαλία και στις παραδόσεις του λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας».

—-

Και «αντάρτικο» δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ 

Εκπληξη στην Κ.Ο. και παρασκήνιο με την επιστολή προς τον Τσίπρα

«Αντάρτικο» ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ από περίπου 10 βουλευτές, οι οποίοι με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου ζητούν, σε πλήρη ευθυγράμμιση με το δημόσιο αίσθημα, να αποσυρθεί η απαράδεκτη, παρά φύσιν και άκρως αντιεπιστημονική διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Η παρέμβαση συνοδεύτηκε από ισχυρό παρασκήνιο, καθώς κύκλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν αμήχανα, υπό το κράτος του αιφνιδιασμού, να δηλώσουν άγνοια επί του θέματος. Ωστόσο η πρωτοβουλία είναι υπαρκτή, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι την επιστολή στον κ. Τσίπρα συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γενιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης, Δημήτρης Βέττας και Γιάννης Σηφάκης.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αιτηθούν είτε την απόσυρση του άρθρου είτε να διατυπωθεί ρητώς στο σχέδιο νόμου ότι η αναδοχή αφορά αποκλειστικώς και μόνο τα ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν υπογράψει το σύμφωνο συμβίωσης και όχι τα ομόφυλα. Οι διαφωνούντες βουλευτές, που προς τιμήν τους βγήκαν μπροστά για να αποτρέψουν ένα έγκλημα σε βάρος των ερχόμενων γενεών, θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή με τη Θεανώ Φωτίου, σε μια μίνι σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να εκφράσουν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι τις ενστάσεις του έχει εκφράσει δημοσίως ήδη ο ένας εκ των βουλευτών που φέρεται πως συνυπογράφουν την επιστολή, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. «Ως γιατρός και ως πολιτικός με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει», όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα στη δήλωσή του.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα