Απονομή των «Νόμπελ» του Ερντογάν

Μας έταζαν βραβεία της Σουηδικής Ακαδημίας, αλλά τώρα οι απονομές γίνονται με λάντζες και φουσκωτά που στέλνει ο «σουλτάνος»Από τον
παναγιωτη λιακο

Στη φωτογραφία που κοσμεί το παρόν παρακολουθούμε ακόμα ένα επεισόδιο από το σίριαλ που έχει καθηλώσει την Ελλάδα στους καναπέδες της και τιτλοφορείται «Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις». Σ’ αυτή τη συναρπαστική σειρά παίζουν δέκα εκατομμύρια κομπάρσοι. Είναι μια πανάκριβη παραγωγή: έχει κοστίσει ένα εκατομμύριο Eλληνες που απέδρασαν για να βρουν μεροκάματο, 340 δισεκατομμύρια ευρώ εξωτερικού χρέους, χιλιάδες νεκρούς και ασθενείς από το χτικιό της αφραγκίας, καμιά σαρανταριά εθνικούς προϋπολογισμούς, τουλάχιστον πέντε ευρωπακέτα και μια εθνική κυριαρχία!

Στο «Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις» 300 ήρωες βουλευτές, γεμάτοι όνειρα και αυτοθυσία, προσπαθούν να σώσουν μια χώρα (την Ελλάδα) από βέβαιη καταστροφή και τους πολίτες της από τους κακούς εαυτούς τους και την εξαθλίωση. Επειδή το σίριαλ είναι γεμάτο ανατροπές, οι ήρωες βουλευτές, που βλέπουν μακριά, πολύ μακριά, αντί να θυσιαστούν οι ίδιοι, όλως ανεξήγητα γίνονται ζάπλουτοι και οι κάτοικοι χρεοκοπούν, εξευτελίζονται, δολοφονούνται από αποφυλακισμένους του Παρασκευόπουλου, πεθαίνουν!

Σε αυτό το επεισόδιο του «Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις» ο ακάματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ακούγοντας προσεκτικά τους υπεραπίθανους ατσίδες συμβούλους του, επισκέπτεται ένα ολόδροσο μπουκέτο μη κυβερνητικών οργανώσεων που φροντίζουν για τους μετανάστες (και μεριμνούν να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ… έλλειψη από τη συντροφιά τους) στην πλατεία Βικτωρίας, την ίδια μέρα που στη Μυτιλήνη γινόταν το έλα να δεις, επειδή τα νέα αφεντικά της χώρας, οι Αφγανοί, είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς και δεν έλεγαν να φύγουν, κάνοντας -σύμφωνα με παλιανθρώπους ακροδεξιούς που τολμούν και χρησιμοποιούν την κοινή λογική- τη ζωή των ντόπιων αφόρητη.

Στη Μυτιλήνη έπεσε το ξύλο της αρκούδας, έγιναν 120 συλλήψεις, υπήρξαν 30 τραυματίες, αλλά δεν απονεμήθηκε… Νόμπελ, όπως περίμεναν μερικά χαϊβάνια Ελληνες, οι οποίοι είχαν πιστέψει τους απατεώνες που έταζαν λαγούς, πετραχείλια και βραβεία.

Στην πλατεία Βικτωρίας, στην Αθήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα είπε και με την επιλογή του να κάνει αυτή τη συμβολική επίσκεψη, να φωτογραφηθεί και να περάσει τα σχετικά μηνύματα, έπεισε και τους τελευταίους καλόπιστους ότι στο Μεταναστευτικό ομονοεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν όχι, ας το διευκρινίσει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα