«Αδειασαν» αλά γαλλικά (όλοι) τον Φώτη Κουβέλη

Η Φλοράνς Παρλί από το Παρίσι και ο Δ. Τζανακόπουλος διέψευσαν κατηγορηματικά τον αν. ΥΕΘΑΠέπλο μυστηρίου με ισχυρές δόσεις πολιτικού παρασκηνίου φαίνεται ότι περιβάλλει την υπόθεση της ενοικίασης δύο γαλλικών φρεγατών τύπου FREMM από την Ελλάδα, που ανακινήθηκε αρχικά με το τηλεφώνημα του Εμανουέλ Μακρόν στον Αλέξη Τσίπρα και επισημοποιήθηκε ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη. Το Παρίσι, ωστόσο, δηλώνει άγνοια για το θέμα, προκαλώντας τρικυμία στο Μαξίμου, καθώς η αρμόδια υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί διαψεύδει κατηγορηματικά τον Ελληνα αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας. Παράλληλα η όλη ιστορία περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά το προχθεσινό ΚΥΣΕΑ. Κι αυτό διότι όλες οι πληροφορίες ήθελαν να εξετάζεται η απόκτηση των δύο πολεμικών πλοίων από τη Γαλλία μαζί με την αναβάθμιση των 85 μαχητικών F-16. O Δημήτρης Τζανακόπουλος, όμως, κινούμενος στη γραμμή της Γαλλίδας υπουργού, «άδειασε» ουσιαστικά τον κ. Κουβέλη, υποστηρίζοντας ότι καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί. Σε αυτό το περίεργο κλίμα, σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος παραχωρεί εκτάκτως συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένονται απαντήσεις στα πολλά και εύλογα ερωτήματα που εγείρονται μετά το αλαλούμ.

Από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού επιμένουν, πάντως, ότι ήταν σωστή εξ αρχής η τοποθέτησή του, ενώ συνιστούν «υπομονή για λίγες ημέρες», κάνοντας λόγο για επικείμενη άφιξη Γάλλων αρμόδιων παραγόντων στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των φρεγατών FREMM. Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο προχθεσινό ΚΥΣΕΑ «έπεσε», όντως, στο τραπέζι η ενοικίασή τους από την Ελλάδα για πέντε έτη, αντιθέτως δηλαδή με τον ισχυρισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η Νέα Δημοκρατία, από την πλευρά της, άσκησε δριμύτατη κριτική για την εξέλιξη με βολές κατά τις κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για ερασιτεχνισμούς. σημειώνοντας: «Μόλις προ τεσσάρων ημερών η κυβέρνηση, μέσω του νέου αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση, που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει;»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα