«Καμπανάκι» Βίτσα για τις αυξημένες ροές προσφύγων από Εβρο

Ο υπουργός έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες εκτός Ελλάδας«Συναγερμό» για την επικίνδυνη αύξηση των προσφυγικών ροών σήμανε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος ομολόγησε στη Βουλή πως αριθμός-ρεκόρ προσφύγων φτάνει καθημερινά στα νησιά και στον Εβρο, αποδεικνύοντας πως ο Ερντογάν πράγματι άνοιξε τη στρόφιγγα, αφού οι ροές έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το άσυλο, είπε πως το 2018 και ιδιαίτερα μετά τον Απρίλιο και τη συνάντηση της Βάρνας έχουμε αυξημένες ροές. 

«Εχουμε πια μια τάση αυξητική, με ανησυχεί, αλλά δεν με τρομάζει όσον αφορά τα νησιά. Αυτή που είναι πραγματικά ανησυχητική είναι η τεράστια αύξηση από τον Εβρο.

Στο χρονικό διάστημα που εισήλθαν 2.168 στα νησιά, ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα εισήλθαν 2.700 από τον Εβρο» παραδέχτηκε. Χαρακτηριστικό της αύξησης είναι ότι «μόνο σήμερα το πρωί εισήλθαν από τον Εβρο 340 μετανάστες, ενώ το 2017 ο μέσος όρος ήταν 54 είσοδοι την ημέρα», όπως είπε ο υπουργός. Την ίδια ώρα, είπε με νόημα ότι πρέπει να οργανωθεί μια συζήτηση με τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου για το επόμενο σχέδιο αντιμετώπισης, λέγοντας ότι το υπουργείο έχει τέτοιο σχέδιο αλλά δεν το καταθέτει στη Βουλή, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχουμε αντιπάλους και οι αντίπαλοί μας είναι οι διακινητές και άλλες πολιτικές σκοπιμότητες εκτός Ελλάδος».

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν οι τόνοι αναφορικά με τα πρόσφατα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και προσφύγων στη Μυτιλήνη, με τον κ. Βίτσα να ζητεί ομόθυμη πολιτική καταδίκη και τη Ν.Δ. να αρνείται τον ρατσιστικό χαρακτήρα των επιθέσεων. Ο βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε ότι «Δεν πρέπει να παρασυρθούμε ότι τα επεισόδια τα δημιουργούν άνθρωποι ακραίοι» αποδίδοντάς τα σε ποδοσφαιρόφιλους.

Να σημειωθεί πάντως ότι κλιμάκιο βουλευτών της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη θα επισκεφθεί σήμερα τη Λέσβο με αφορμή τα επίμαχα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και προσφύγων και θα έχει επαφές με φορείς του νησιού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα