Οι σωστές (!) συντάξεις θα μπουν Μάιο

200.000 δικαιούχοι θα δουν να διορθώνεται ο λανθασμένος τρόπος παρακράτησης των ποσών υπέρ ΑΚΑΓΕ, λέει η Εφη ΑχτσιόγλουΣτις συντάξεις που θα καταβληθούν μεταξύ 27 Απριλίου και 3 Μαΐου, περίπου 200.000 δικαιούχοι θα δουν -επιτελούς- να διορθώνεται ο λανθασμένος τρόπος παρακράτησης ποσών υπέρ ΑΚΑΓΕ! 

Την είδηση αυτή, που αποκάλυψε η «δημοκρατία» στις 16/04/2018, επιβεβαίωσε χθες η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον ρ/σ Κόκκινο 105,5.

Η διόρθωση θα φέρει αυξήσεις στις επικουρικές τους, οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να φτάνουν κατά περίπτωση έως τα 30 ευρώ στο μηνιαίο ποσό. Κατά μέσον όρο, η αύξηση κυμαίνεται στα 16 ευρώ.

Ταυτόχρονα, όπως είπε η ίδια, δρομολογείται για τους επόμενους μήνες και η επιστροφή των αναδρομικών ποσών, καθώς η εν λόγω διόρθωση ανατρέχει στο καλοκαίρι του 2016. Τα ποσά θα επιστραφούν στους δικαιούχους χωρίς να απαιτείται υποβολή αιτήσεων. Ηδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει αποσαφηνιστεί ότι, από τα μέσα του 2016 και μετά, παρακρατήθηκαν παράνομα 52.000.000 έως 58.000.000 ευρώ. Το σύνολο των δικαιούχων κυμαίνεται στους 200.000.

Παράνομα ποσά υπέρ ΑΚΑΓΕ παρακρατούνται από τον Ιούνιο του 2016, όταν οι επικουρικές επανυπολογίστηκαν με βάση τον «νόμο Κατρούγκαλου». Σε όσες συντάξεις ήταν άνω των 300 ευρώ και στη συνέχεια είτε μειώθηκαν κάτω από το ποσό αυτό είτε «κουρεύτηκαν», χωρίς όμως να πέσουν κάτω από το εν λόγω όριο, συνεχίστηκε να παρακρατείται η ίδια εισφορά (με τα προ επανυπολογισμού δεδομένα).

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι στους δικαιούχους ανήκουν συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, πρώην εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛ.ΤΑ.), τραπεζοϋπάλληλοι της Αγροτικής, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών, τελωνειακοί, χημικοί, όπως επίσης χιλιάδες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις συνταξιούχων από άλλα επικουρικά ταμεία που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑΕΠ. Τα μεγαλύτερα ποσά, λόγω και των μεγαλύτερων κρατήσεων που είχαν, φαίνεται ότι προκύπτουν για πρώην τραπεζοϋπαλλήλους, για δημοσίους υπαλλήλους, για πρώην εργαζομένους στη ΔΕΗ, σε ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς. Αναλυτικά, οι συντάξεις από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας θα καταβληθούν ως εξής:

Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018.

Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 2 Μαΐου 2018.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 2 Μαΐου 2018.

Τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018.

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 3 Μαΐου 2018.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 27 Απριλίου 2018.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα