«Κάνε εκλογές τον Σεπτέμβριο»

Ο Κυριάκος έριξε το γάντι στον Τσίπρα ζητώντας του να αποφασίσουν οι πολίτες αν όντως έρχεται η έξοδος από τα ΜνημόνιαΤο γάντι έριξε στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας τον να πάει σε εκλογές αυτόν τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να επαληθεύσει στην κάλπη αν οι πολίτες πιστεύουν ότι τον Αύγουστο έρχεται η έξοδος από τα Μνημόνια. «Δεν έχω αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί θα σκαρφιστεί τα πάντα για λίγες ακόμη μέρες στην εξουσία. Αλλά τον προκαλώ, αν όντως πιστεύει το αφήγημά του, να το δοκιμάσει στην πράξη, εκθέτοντάς το στην κρίση των πολιτών» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας χθες στους τομεάρχες του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης, θέτοντας το δίλημμα της επόμενης μέρας, τόνισε ότι οι Ελληνες καλούνται να επιλέξουν τον δρόμο της «αναγεννητικής πορείας» ή της «τυφλής οπισθοδρόμησης», χαρακτηρίζοντας «φούσκα» την υπεραπόδοση της οικονομίας. Μάλιστα, άφησε αιχμές και για τη χθεσινή επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να στήσει «φιέστα παρουσία του προέδρου της Κομισιόν». Κατά την ανάγνωση της Ν.Δ., το μόνο που τελειώνει τον Αύγουστο είναι ο «φτηνός δανεισμός από τους Ευρωπαίους εταίρους» και σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε η ρύθμιση του χρέους να είναι «αυτόματη, οριστική και αμετάκλητη» και «χωρίς νέες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα», με βάση τη συμφωνία του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. «Οτιδήποτε άλλο δεν θα πείσει τις αγορές» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αδιόρθωτο ψεύτη» και «απελπισμένο» χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «είχε καιρό να ζητήσει εκλογές, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο». Στις δηλώσεις Τσακαλώτου και Σεντένο παραπέμπουν από τη Ν.Δ. σχετικά με την «ενισχυμένη εποπτεία» της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο.
Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση και την κάλεσε να σοβαρευτεί χαρακτηρίζοντας «ιλαροτραγωδία» και «εθνικό εφιάλτη» τη διαχείριση της υπόθεσης των γαλλικών φρεγατών, καθώς «οι σχέσεις με εταίρους όπως η Γαλλία πλήττονται σοβαρά, επειδή γίνονται παραπολιτική σπέκουλα». Αναφορικά με τις καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του ΕΛΔΟ Σταμάτη Κριμιζή, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «παράγκα του Διαστήματος».

Τ ο γάντι έριξε στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας τον να πάει σε εκλογές αυτόν τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να επαληθεύσει στην κάλπη αν οι πολίτες πιστεύουν ότι τον Αύγουστο έρχεται η έξοδος από τα Μνημόνια. «Δεν έχω αμφιβολία ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί θα σκαρφιστεί τα πάντα για λίγες ακόμη μέρες στην εξουσία. Αλλά τον προκαλώ, αν όντως πιστεύει το αφήγημά του, να το δοκιμάσει στην πράξη, εκθέτοντάς το στην κρίση των πολιτών» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας χθες στους τομεάρχες του κόμματος.Ο κ. Μητσοτάκης, θέτοντας το δίλημμα της επόμενης μέρας, τόνισε ότι οι Ελληνες καλούνται να επιλέξουν τον δρόμο της «αναγεννητικής πορείας» ή της «τυφλής οπισθοδρόμησης», χαρακτηρίζοντας «φούσκα» την υπεραπόδοση της οικονομίας. Μάλιστα, άφησε αιχμές και για τη χθεσινή επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να στήσει «φιέστα παρουσία του προέδρου της Κομισιόν». Κατά την ανάγνωση της Ν.Δ., το μόνο που τελειώνει τον Αύγουστο είναι ο «φτηνός δανεισμός από τους Ευρωπαίους εταίρους» και σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε η ρύθμιση του χρέους να είναι «αυτόματη, οριστική και αμετάκλητη» και «χωρίς νέες δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα», με βάση τη συμφωνία του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. «Οτιδήποτε άλλο δεν θα πείσει τις αγορές» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Αδιόρθωτο ψεύτη» και «απελπισμένο» χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «είχε καιρό να ζητήσει εκλογές, αλλά θα αναγκαστεί να περιμένει ακόμα έναν χρόνο». Στις δηλώσεις Τσακαλώτου και Σεντένο παραπέμπουν από τη Ν.Δ. σχετικά με την «ενισχυμένη εποπτεία» της Ελλάδας μετά τον Αύγουστο.Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση και την κάλεσε να σοβαρευτεί χαρακτηρίζοντας «ιλαροτραγωδία» και «εθνικό εφιάλτη» τη διαχείριση της υπόθεσης των γαλλικών φρεγατών, καθώς «οι σχέσεις με εταίρους όπως η Γαλλία πλήττονται σοβαρά, επειδή γίνονται παραπολιτική σπέκουλα». Αναφορικά με τις καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του ΕΛΔΟ Σταμάτη Κριμιζή, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «παράγκα του Διαστήματος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα