Πεντακάθαρος ο Σαρωνικός από την πετρελαϊκή ρύπανση

Στη Βουλή η μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ για τις επιπτώσειςΟ Σαρωνικός άντεξε τελικά στη ρύπανση και καθάρισε από το μαζούτ, σύμφωνα πάντα με όσα υποστήριξαν το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο παρουσίασε στη Βουλή τη μελέτη του για τις επιπτώσεις της ρύπανσης που προκλήθηκε έπειτα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». 

Σύμφωνα με την έκθεση, δεν υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις από τη ρύπανση στη θάλασσα, στις παραλίες και στους θαλάσσιους οργανισμούς.

«Οι κύριες επιπτώσεις περιορίστηκαν στη Σαλαμίνα, στη Γλυφάδα και στο Ελληνικό, ενώ η διάρκειά τους δεν ξεπέρασε τους τρεις μήνες» όπως σημείωσε ο διευθυντής του Κέντρου Σπύρος Μαυράκος. «Η κατάσταση που ισχύει σήμερα είναι λίγο πολύ ίδια με εκείνη προ του ναυαγίου» σημείωσε.
Στις έρευνες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου συμμετείχαν συνολικά 25 ερευνητές και συντάχθηκαν πέντε μελέτες, που φαίνεται ότι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: Οτι δηλαδή ο Σαρωνικός είναι πλέον καθαρός από τα πετρελαιοειδή που χύθηκαν μετά το ναυάγιο.

Ο διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ και ο υφυπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσαν ότι οι πολίτες μπορούν να κολυμπήσουν άφοβα στα νερά του. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός μάλιστα είπε ότι για πρώτη φορά ανελκύεται ένα ναυάγιο, καθώς την ίδια ώρα στον βυθό τού Πειραιά βρίσκονται 26 ναυάγια και σε εκείνον της Ελευσίνας 28, ενώ επεσήμανε ότι για πρώτη φορά επιβλήθηκε τόσο μεγάλο πρόστιμο, ύψους 1.200.000 ευρώ, σε πλοιοκτήτρια εταιρία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα