«Τρολάρει» ο ΣΥΡΙΖΑ την ημερομηνία της κάλπης!

Tο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να«παίζει» μέσω των προβεβλημένων στελεχών το χαρτί της τετραετίαςΡεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής

Φουντώνουν τα σενάρια για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τρέχουσας θητείας της και την αντιπολίτευση να ζητά την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου μάλιστα έχουν αρχίσει να προσδιορίζουν και με συγκεκριμένη ημερομηνία τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. «Εχουν δεδομένη ημερομηνία και πρέπει να γίνουν στην ώρα τους. Και η ώρα τους είναι με τη συμπλήρωση της τετραετίας» τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται η ημερομηνία να «κουμπώσει» μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή στις 13 Οκτωβρίου του 2019, όπως έγραψε χθες και η εφημερίδα «Real News». Οπως είπε, οι αυτοδιοικητικές εκλογές «δεν πρέπει να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές διότι κάτι τέτοιο νοθεύει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Από την άλλη, μετά το νέο εμφατικό αίτημα του προέδρου της Ν.Δ. για κάλπες το φθινόπωρο, όπως το διατύπωσε στη συνεδρίαση των «γαλάζιων» τομεαρχών την Παρασκευή, αντίστοιχες τοποθετήσεις έκαναν και άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές, καθώς στις 20 Αυγούστου τελειώνουν τα δανεικά. «Δεν καταλαβαίνω τι φοβούνται, πάμε να ζητήσουμε καθαρή εντολή» τόνισε. Αλλά και ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Τάκης Θεοδωρικάκος εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός «φοβάται τις εκλογές», ενώ και ο Βασίλης Κικίλιας «έριξε το γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα «αν τολμάει, να πάει το φθινόπωρο σε εκλογές».

Ακόμα πιο… προχωρημένη η τοποθέτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος πρότεινε να μη στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής κανένα νομοσχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. έως τις εκλογές, «με το αίτημα να φύγουν τώρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα