Βουλιάζει στον βούρκο η πλαζ-φάντασμα της Βούλας

Εχει μετατραπεί σε άντρο εγκληματικότητας και διεκδικεί τον τίτλο της πιο βρόμικης παραλίαςΡεπορτάζ
Στάθης Βασιλόπουλος

Στον «βάλτο» της γραφειοκρατίας εξακολουθεί να βουλιάζει η πολύπαθη Β’ Πλαζ Βούλας, που τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε άντρο εγκληματικότητας και διεκδικεί τον τίτλο της πιο βρόμικης παραλίας της Αττικής.

Η σύμβαση παραχώρησης της πλαζ από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, μολονότι έχει υπογραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2016, αναμένεται να ενεργοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Βάσει του προγραμματισμού, στις 31 Μαΐου και αφού θα έχει περάσει η πλαζ στα χέρια του δήμου, θα διεξαχθεί διεθνής διαγωνισμός για την εκμίσθωσή της σε κοινοπραξία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Β’ Πλαζ Βούλας θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό, με νέο «πρόσωπο», το καλοκαίρι του 2019. Προς το παρόν ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, ωστόσο πραγματοποιεί καθαρισμούς, που πάντως δεν σώζουν την κατάσταση.

Η Β’ Πλαζ Βούλας παραμένει μία παραλία-φάντασμα, που ρημάζει αναξιοποίητη. Στα κουφάρια των κτιρίων, όπου παλιά υπήρχαν αποδυτήρια, τουαλέτες, μπαρ, χώροι εστίασης και δωμάτια, κάνουν πάρτι τα ποντίκια και οι κατσαρίδες. Ελάχιστα είναι αυτά που έχουν απομείνει μετά τις απανωτές επιδρομές των πλιατσικολόγων, οι οποίοι έχουν ξηλώσει οροφές, πόρτες, υδραυλικά και σωλήνες. Σε πολλά σημεία της η παραλία κρύβει παγίδες, καθώς υπάρχουν ανοιχτά φρεάτια που έχουν καλυφθεί μερικώς από σάπια ξύλα, ενώ πάνω από τους τοίχους των εγκαταστάσεων προεξέχουν σκουριασμένα σίδερα. Δραματική είναι και η εικόνα που παρουσιάζει η θάλασσα, καθώς πνίγεται στα φύκια και ο βυθός της είναι βρόμικος. Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, κάποιοι έχουν στήσει στην είσοδο «τσαντίρια» με αιώρες και απλωμένες μπουγάδες. Η περίφραξη έχει γίνει «σουρωτήρι» και μέσα στα εγκαταλειμμένα κτίρια «κουλουριάζονται» άστεγοι και ναρκομανείς.

Τη μετατροπή της πλαζ, που θυμίζει απέραντο σκουπιδότοπο, σε κανονική παραλία για τους λουομένους θα αναλάβει, κατά κύριο λόγο, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Τη λειτουργία της θα τρέχει, για τα επόμενα 30 χρόνια, η κοινοπραξία που θα πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό. Ο δήμος και το Δημόσιο θα εισπράττουν μέρος των χρημάτων από την εκμετάλλευση των νέων εγκαταστάσεων.

Την Πέμπτη περνά στον δήμο

«Η νομική παράδοση – παραλαβή της Β’ Πλαζ Βούλας στον δήμο αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη σύμφωνα με τον δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου έχει εγκρίνει τη μελέτη διαμόρφωσης και απομένει το πράσινο φως από τη Διεύθυνση Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Θα ακολουθήσει στις 31 Μαΐου ηλεκτρονικός, δημόσιος διαγωνισμός για την εκμίσθωση, διάρκειας 30 ετών, σε κοινοπραξία. Οι όποιες παρεμβάσεις – αξιοποιήσεις γίνουν θα είναι ήπιας μορφής και θα έχουν ένα κοινωνικό πρόσημο για τους δημότες. Συνεργεία του δήμου πραγματοποιούν καθαρισμούς και τις επόμενες ημέρες θα μπουν στον χώρο μηχανήματα για να συμμαζέψουν την άμμο και να κόψουν τα χορτάρια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα