Ο «δράκος» της Αγίας Εδρας

Ο υψηλόβαθμος του Βατικανού Τζορτζ Πελ κατηγορείται για σειρά κακοποιήσεωνΣυγκλονίζεται -για ακόμη μία φορά- το Βατικανό μετά την απόφαση που έλαβε αυστραλιανό δικαστήριο σε βάρος του καρδινάλιου Τζορτζ Πελ, του τρίτου στην ιεραρχία της Αγίας Εδρας, ο οποίος κατηγορείται για σειρά υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης! Ο 76χρονος, ο οποίος είναι ο πιο υψηλόβαθμος καθολικός ιερέας της Αυστραλίας και ένας από τους πιο ισχυρούς αξιωματούχους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθότι είναι γνωστός και ως «ο ταμίας του Βατικανού», δήλωσε αθώος ενώπιον των δικαστών, διαψεύδοντας κάθε κατηγορία που τον βαραίνει. Ωστόσο, η δικαστής Μπελίντα Ουάλινγκτον δήλωσε ότι δεν πείστηκε από τα λεγόμενά του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Μελβούρνης, η ακριβής φύση των καταγγελιών δεν έχει αποκαλυφθεί, καθώς οι Αρχές περιορίζονται στο να κάνουν λόγο για «πολλούς ενάγοντες». Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο της πόλης άκουσε στη διάρκεια των κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεων επί τέσσερις εβδομάδες τις μαρτυρίες περισσότερων των 30 φερόμενων θυμάτων του καρδιναλίου, τα οποία υποβλήθηκαν στις ερωτήσεις της υπεράσπισης. Παρ’ όλα αυτά, ο δικηγόρος του καρδιναλίου διαμήνυσε ότι η υπόθεση δεν θα πρέπει να εκδικαστεί, καθώς τα φερόμενα θύματα δεν είναι αξιόπιστα. «Οι κατηγορίες είναι αποκυήματα ψυχολογικών προβλημάτων, της φαντασίας ή απλώς μυθεύματα με στόχο να τιμωρηθεί ο εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας σε αυτήν τη χώρα, επειδή δεν απέτρεψε τις παιδοφιλικές επιθέσεις που διέπραξαν άλλοι. Ο καρδινάλιος Πελ θεωρείται το πρόσωπο που φέρει αυτή την ευθύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομικός εκπρόσωπός του.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Μελβούρνης συνέπεσε με το τέλος μιας μακράς εθνικής έρευνας στην Αυστραλία που αφορούσε την απάντηση των Αρχών της χώρας στις σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν εναντίον παιδιών. Η κυβέρνηση είχε ζητήσει να ξεκινήσει αυτή η έρευνα το 2012, έπειτα από μια δεκαετία όπου δεχόταν πιέσεις από τα θύματα. Στο πλαίσιο της έρευνας ο καρδινάλιος Πελ κατέθεσε τρεις φορές και παραδέχθηκε ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει τους παιδόφιλους ιερείς στην πολιτεία της Βικτόριας τη δεκαετία του 1970. Τον Δεκέμβριο του 2017 η επιτροπή έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αυστραλιανές Αρχές «απέτυχαν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους» απέναντι στα παιδιά επί δεκαετίες.

ΗΠΑ: 6.769 σεξουαλικές επιθέσεις στα… χακί

Αύξηση 10% παρουσίασαν το 2017 οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις στον αμερικανικό στρατό, γεγονός που ήδη έχει θορυβήσει την ηγεσία του Πενταγώνου. Τα στοιχεία προκύπτουν από έκθεση της υπηρεσίας Πρόληψης και Αντιμετώπισης Σεξουαλικών Επιθέσεων που συντάχθηκε για το ζήτημα και στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός των σεξουαλικών επιθέσεων και των βιασμών που καταγγέλθηκαν στις στρατιωτικές Αρχές ανήλθε σε 6.769 το 2017 έναντι 6.127 το 2016! Στο σώμα των πεζοναυτών σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση των καταγγελιών σεξουαλικών επιθέσεων (14,7%), στο πολεμικό ναυτικό 9,3%, στην αεροπορία 9,2% και στον στρατό ξηράς 8,4%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα