Ιερόθεος: «Η Εκκλησία να φύγει από τον διάλογο για τα Θρησκευτικά»

Πρόταση-βόμβα από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο (φωτό) να αποσυρθεί η Εκκλησία από τον διάλογο με την Πολιτεία για τα Θρησκευτικά. Ο μητροπολίτης Ιερόθεος είναι βαθύς γνώστης όλων των λεπτομερειών στο σίριαλ -έτσι όπως έχει εξελιχθεί η πολύκροτη υπόθεση- των νέων προγραμμάτων σπουδών.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Ναυπάκτου αναλύει τα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά και τη δεύτερη -και πιο σκληρή- απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικά τα προγράμματα σπουδών και για το Γυμνάσιο – Λύκειο.

«Η συζήτηση της Εκκλησίας με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) πρέπει να γίνει πάνω στη βελτίωση του προηγούμενου Αναλυτικού Προγράμματος που κινείται μέσα στα συνταγματικά και ευρωπαϊκά πλαίσια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιερόθεος. Προτείνει δε ως λύση την πλήρη απόσυρση των νέων προγραμμάτων σπουδών, που εκτιμά ότι, λόγω αντισυνταγματικότητας του περιεχόμενου τους, δεν μπορούν να βελτιωθούν, και την αντικατάστασή τους από τα παλιά αναλυτικά προγράμματα που ίσχυαν έως το 2016, με βελτιώσεις και επικαιροποιήσεις.

Μάλιστα, ο κ. Ιερόθεος εκτιμά ότι στην περίπτωση που συνεχιστεί η συζήτηση με βάση το νέο πρόγραμμα σπουδών στα σχολεία, δηλαδή τους Φακέλους Μαθήματος, τότε η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να σταματήσει να συζητά με την Πολιτεία και το υπουργείο Παιδείας για τη βελτίωση του περιεχομένου των Φακέλων Μαθήματος.

Αντ. Τριανταφύλλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα