Aυλαία για τη Ζωή Κουρούκλη

«Εφυγε» σε ηλικία 81 ετών, μία ημέρα πριν από το μεγάλο αφιέρωμα (απόψε στο Μαρούσι) προς τιμήν τηςΑπό τη 
Γιώτα Βαζούρα

Eφυγε από τη ζωή μία ημέρα πριν από το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα προς τιμήν της… Η Ζωή Κουρούκλη άφησε χθες το πρωί την τελευταία της πνοή σε ηλικία 81 χρόνων, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, και σήμερα στις 8 το βράδυ, στο κλειστό γυμναστήριο στο Μαρούσι, περίπου 20 μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ενώνουν τις φωνές τους σε μια συναυλία για να μας θυμίσουν τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας της.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μουσικό αφιέρωμα για θανόντα καλλιτέχνη ο οποίος ακόμη δεν έχει κηδευτεί. Η κηδεία της αξέχαστης τραγουδίστριας θα τελεστεί την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης, στη Φιλοθέη.

«Τα πράγματα ήρθαν έτσι, να φύγει η μαμά μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη συναυλία της. Η ίδια μάς έλεγε “όταν πεθάνω, θέλω να μου κάνετε πάρτι” και γι’ αυτό κι εμείς σήμερα θα φορέσουμε άσπρα» αποκαλύπτει η μεγάλη κόρη της Κατερίνα Καλφοπούλου.
Μάλιστα, στη συναυλία, που θα παρουσιάσει ο Μάκης Δελαπόρτας, θα συμμετάσχει και ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος ανακάλυψε τη Ζωή Κουρούκλη στα έντεκα χρόνια της και τη στήριξε καλλιτεχνικά.

Η Zωή Kουρούκλη εμφανίστηκε στα ταλέντα της Μάντρας του Αττίκ σε ηλικία μόλις τριών χρόνων. Συνέχισε ως παιδί-θαύμα στο θέατρο με τη Μαίρη Αρώνη και άλλα ιερά τέρατα της υποκριτικής, ενώ συμμετείχε στους θιάσους που εγκαινίασαν το Ακροπόλ και το Παρκ. Ο πρώτος δίσκος της, 78 στροφών, έχει τον τίτλο «Ερημιά» και κυκλοφόρησε το 1952.
Ως τραγουδίστρια του ΕΙΡΤ ερμήνευσε όλους τους μεγάλους συνθέτες (Σπάρτακος, Καπνίσης, Μουζάκης, Μωράκης, Κατσαρός, Πλέσσας κ.ά) και συμμετείχε σε φεστιβάλ τραγουδιού, αποσπώντας πολλά βραβεία. Το 1963 κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το «Εδώ τελειώνει ο ουρανός» και το 1964 το πρώτο βραβείο με το τραγούδι «Μη λες τίποτα» στο Φεστιβάλ Βαρκελόνης. Το 1965 έκανε στροφή στην καριέρα της και, από τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού, έγινε «Το κορίτσι των γιεγιέδων», με κοντό μαλλί, μίνι φούστες, μπότες και σουξέ που ξεσήκωναν τη νεολαία, όπως η περίφημη «Τραμοντάνα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα