Στη Λέσβο με συνοδεία ΜΑΤ ο Τσίπρας

Καταφθάνει σήμερα στο νησί για το 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο και οι κάτοικοι ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχήΣε πραγματικό «φρούριο» έχει μετατραπεί η Λέσβος, καθώς σήμερα καταφθάνει στο νησί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου θα μιλήσει στο 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. 

Η συμφόρηση στο νησί λόγω των μεταναστευτικών ροών αλλά και ο αυξημένος συντελεστής του ΦΠΑ έχουν εξαγριώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τους κατοίκους, οι οποίοι φαίνεται ότι ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό. Ολα αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό τον φόβο να ξεφύγει η κατάσταση μόλις «πατήσει» στο νησί ο Αλέξης Τσίπρας και για να αποφευχθούν τα ευτράπελα, έχουν επιστρατευτεί 17 διμοιρίες των ΜΑΤ. Αλλωστε, κάτοικοι και φορείς είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και συλλαλητήριο. Συγκεκριμένα, το συντονιστικό όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους και φορείς του νησιού να ξεσηκωθούν, προκειμένου να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να δώσει λύσεις τόσο με τον αυξημένο συντελεστή του ΦΠΑ όσο και με το θέμα των προσφύγων.

Απεργία

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι στον… χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι Χιώτες. Σε σύσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χίου, προγραμματίστηκαν για σήμερα απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων όλης της Χίου, συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου στις 11 το πρωί αλλά και μετάβαση εκπροσώπων των φορέων της Χίου στη Μυτιλήνη, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα στη Λήμνο και στη συνέχεια στη Λέσβο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στη Μύρινα και θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και φορείς της πόλης.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 130ή Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 12.00 ο πρωθυπουργός θα δώσει ομιλία στο Αγρόκτημα του Παλημνιακού Ταμείου στο Λιβαδοχώρι Λήμνου. Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, στο πλαίσιο των εργασιών του 14ου Περιφερειακού Συνεδρίου «Στο πλευρό των νησιών – Στο ύψος των ανθρώπων» για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου. Στις 18.00 θα ηγηθεί σύσκεψης με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο συνέδριο και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση έχει προγραμματιστεί για τις 19.30.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα