Αθωώθηκε για άρθρο της η Σώτη Τριανταφύλλου

Αθώα κρίθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου (φωτό), η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με το αδίκημα της παραβίασης του αντιρατσιστικού νόμου, με αφορμή άρθρο της αμέσως μετά την επίθεση στο Μπατακλάν. Η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Δικαιοσύνης έπειτα από αναφορά που είχε καταθέσει το Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, όπου είχαν συμπεριληφθεί περιπτώσεις φερομένων ως εγκλημάτων ρατσιστικής βίας.

Μεταξύ αυτών και το επίδικο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Αthens Voice», τον Νοέμβριο του 2015, με τίτλο «Rock and Roll Will Never Die». Η αθώωση της συγγραφέως ήρθε με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως της έδρας, η οποία στην αγόρευσή της τόνισε: «Οι απόψεις που εξέφρασε η κατηγορουμένη στο άρθρο της εκφράζουν τις απόψεις που πέρασαν από το μυαλό όλων μας μετά την επίθεση στο Μπατακλάν

. Το κείμενό της αποτελεί έκφραση άποψης και δεν στοιχειοθετείται ούτε καν η αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος». Πάντως, η νέα αθώωση για παραβίαση του συγκεκριμένου νόμου έχει προκαλέσει προβληματισμό σε νομικούς κύκλους, που αναρωτιούνται αν τελικά έχει αξία η διατήρηση της συγκεκριμένης διάταξης σε ισχύ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα