Τροπολογία: Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και φέτος

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία με την οποία ενεργοποιείται και για το 2018 η δυνατότητα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία να τα επανακυκλοφορήσουν, καταβάλλοντας μέρος των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκεια της χρήσης τους. Το μέτρο του υπουργείου Οικονομικών έχει στόχο ο ιδιοκτήτης του οχήματος να μπορεί να πάρει πίσω τις πινακίδες που έχει καταθέσει και να κυκλοφορήσει κάποιους μήνες το όχημά του.

Ειδικότερα, για άρση ακινησίας για έναν μήνα ο φορολογούμενος θα πρέπει να καταβάλει τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, ενώ για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο έτος καταβάλλονται «τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους, συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών», όπως αναφέρεται στην τροπολογία. Η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν υποβολής γραπτού αιτήματος του κατόχου του οχήματος.

Να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από το συγκεκριμένο μέτρο θα υπάρχει μείωση εσόδων στον Κρατικό Προϋπολογισμό, η οποία θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές, όπως αναφέρεται.

Κατερίνα Κανάκη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα