METAΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ

Ο μαρξισμός είναι η ιδεολογία που ευθύνεται για δεκάδες χαμένα χρόνια σε πολλές χώρες της υφηλίου. Προκάλεσε μόνο δεινά. Εριξε σημαντικά έθνη στα σίδερα της τυραννίας, θεμελίωσε αστυνομικά κράτη, αποτέλεσε τη θεωρητική βάση για την αποθηρίωση πληθυσμών, τις εκτελέσεις άνευ δίκης, την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τη φτώχεια και τους θανάτους εκατομμυρίων από την πείνα.

Τα χρόνια
της ακμής του μαρξισμού, όταν το σιδηρούν παραπέτασμα επεκτεινόταν αδιάκοπα, περίπου ένα δισεκατομμύριο δεσμώτες των κομμουνιστικών «παραδείσων» προσπαθούσαν να δραπετεύσουν στην ελεύθερη και δημοκρατική Δύση.

Τώρα
ο κομμουνισμός έχει καταρρεύσει και στις συνειδήσεις των ανθρώπων έχει διασυρθεί. Ομως, μια δράκα ιδεοληπτικών του λιμπεραλισμού, ευρωγραφειοκράτες, εχθροί των εθνικών κρατών και πάσης φύσεως παγκοσμιοποιητές προσπαθούν να τον νεκραναστήσουν. Ειδικά η Ευρωπαϊκή Ενωση, που δημιουργήθηκε από τα έθνη της Ευρώπης, εξελίσσεται σε μια παράξενη και αποκρουστική μετάλλαξη της Σοβιετικής Ενωσης.

Δεν
είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200χρονα από τη γέννηση του Καρλ Μαρξ συμμετείχε και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος προσπάθησε να αθωώσει τον άεργο αμπελοφιλόσοφο για τα αποτελέσματα στα οποία οδήγησε η εφαρμογή των θεωριών του. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ομιλία του για το θέμα είπε χαρακτηριστικά: «Ηταν ένας φιλόσοφος που σήμερα ταυτίζεται με πράγματα για τα οποία δεν είναι υπεύθυνος και δεν προκάλεσε, γιατί πολλά από όσα έγραψε ξαναγράφτηκαν αντίθετα. […] Δεν είναι υπεύθυνος για όλες τις θηριωδίες για τις οποίες οι θεωρούμενοι ως κληρονόμοι του πρέπει να δώσουν απαντήσεις».

Οι δύο
όψεις του ίδιου νομίσματος εχθρεύονται τον Θεό, την παράδοση και τα εθνικά κράτη. Ο μαρξισμός ισχυρίζεται ότι μόνο ύλη υπάρχει, η θρησκεία είναι το όπιο των λαών και έχει «πρόταση» για τη «δίκαιη» κατανομή του κεφαλαίου. Και ο νεοφιλελευθερισμός θεωρεί ανυπόστατο αναχρονισμό τον Θεό, εμπόδιο τα έθνη, γελοίες τις παραδοσιακές αξίες και έχει «πρόταση» για την παραγωγή και τη κατανομή των πόρων.

Δηλαδή,
καθετί άθεο και αντιπατριωτικό είναι μια μορφή μαρξισμού.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα