Σιγή του Μαξίμου για την επέτειο της Marfin

Ζήτησε μνημείο ο Μητσοτάκης, για να θυμόμαστε «πού οδηγούν οι ιδεοληψίες»Οκτώ χρόνια πέρασαν από τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Με αφορμή τη μαύρη επέτειο του μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστου εγκλήματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την ανέγερση ενός μνημείου έξω από τη Marfin στην οδό Σταδίου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους τρεις νεκρούς, αλλά και για να θυμόμαστε όλοι πάντα, όπως ο ίδιος τονίζει, «πού οδηγούν οι ιδεοληψίες και ο τυφλός φανατισμός». 

Επισημαίνει επίσης πως οι οικογένειες των τριών θυμάτων «ακόμη περιμένουν να εντοπιστούν ποιοι τους δολοφόνησαν επειδή απλά εργάζονταν».
Με άλλη ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε σκωπτικά πως «το συνήθως λαλίστατο πρωθυπουργικό γραφείο δεν βρήκε να πει μια λέξη για τα οκτώ χρόνια που πέρασαν από τη δολοφονία των τριών εργαζομένων της Marfin», εκτοξεύοντας ευθείες βολές στον Αλέξη Τσίπρα και καταλογίζοντάς του «ιδεοληψία και τεχνητό διχασμό».

Στην ανείπωτη τραγωδία αναφέρθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook, στην οποία τονίζει πως αυτοί που έκαψαν τη τράπεζα, και μαζί της και τρεις αθώους, «ήταν στρατιώτες ενός ακήρυχτου εμφυλίου, οι κομπάρσοι τελικά στην αρένα της διχαστικής μας δημοκρατίας. Αν δεν το παραδεχτούμε, αν δεν το μετανιώσουμε, αν δεν το φωνάξουμε, θα μας ντροπιάζει για πάντα» ανέφερε. Πρόσθεσε μάλιστα πως αυτό που τον θυμώνει περισσότερο δεν είναι οι εμπρηστές της τράπεζας, αλλά όσοι «φώναζαν στην Αγγελική -στην έγκυο Αγγελική-, στη Βιβή, στον Επαμεινώνδα ”να καείτε”» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκίνηση προκάλεσε και η ανάρτηση του τραγουδοποιού Στάθη Δρογώση, που ήταν εκείνη την ημέρα στην πορεία και παραδέχεται ότι «θεωρήσαμε τους νεκρούς υπαλλήλους και το αγέννητο μωρό ως παράπλευρες απώλειες. Ντροπή μας», όπως έγραψε, λέγοντας πως όλοι όσοι «κοιμόμαστε ήσυχοι χωρίς να έχουν πιαστεί οι φονιάδες είμαστε συνένοχοι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα