Ψεύτες και υποκριτές για τις συντάξεις

Εχασε την ψυχραιμία της η Αχτσιόγλου και επιτέθηκε με ανακοίνωσή της στη «δημοκρατία»

Εφη, ιδού η πραγματικότητα που θέλεις να κρύψεις:

Κλέψατε 660.000.000 ευρώ από τους συνταξιούχους για παράνομες παρακρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ και επιστρέφετε μόνο τα 60.000.000 €Η Θέση μας: METAΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ

Διαβάστε επίσης:

►Ο Τσίπρας ακυρώνει τον Τσακαλώτο για το χρέος

►Συμφωνία Attica Bank – ΑΚΤΩΡ για τις εργολαβίες Καλογρίτσα

►Αδιανόητο χαράτσι 5,5 ευρώ στον φόρο για το τσίπουρο

►Σφάζονται στο Κίνημα Αλλαγής για τις εκλογές

►Μάθημα ζωής από έναν αστυνομικό

Θράσος Αχτσιόγλου για τα κλεμμένα

Απάντηση με ύβρεις, αλλά χωρίς κουβέντα για την παράνομη παρακράτηση που αποκάλυψε η «δημοκρατία»

Σε μια επίθεση-ρεσιτάλ απύθμενου θράσους σε βάρος της «δημοκρατίας» προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Η υπουργός Εφη Αχτσιόγλου απέδειξε ότι δεν αντέχει στην κριτική που της ασκήθηκε το περασμένο Σάββατο από την εφημερίδα για την πρόσφατη κυνική ομολογία της ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τη λανθασμένη παρακράτηση της εισφοράς υπέρ ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές, αλλά επί δύο χρόνια δεν διόρθωνε το πρόβλημα, επειδή υπήρχαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στους θεσμούς.

Στην απάντηση του υπουργείου Εργασίας, ο συντάκτης αναλώνεται μόνο σε μια σειρά απαράδεκτων χαρακτηρισμών σε βάρος της εφημερίδας. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι ύβρεις και οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “δημοκρατία” καταδεικνύουν ότι η σχέση της με την αλήθεια και την αντικειμενικότητα είναι ανύπαρκτη και επιβεβαιώνουν ότι το ενδιαφέρον της για τους συνταξιούχους είναι υποκριτικό».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η εφημερίδα συνειδητά επιχειρεί να διαστρεβλώσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε μέσω διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και με όπλο την πλεονασματική λειτουργία του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης να ξεπεράσει το πρόβλημα μιας δεσμευτικής, από το 2011, παρακράτησης για το ΑΚΑΓΕ. Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που διόρθωσε την εσφαλμένη παρακράτηση των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και επέστρεψε 315.000.000 ευρώ στους δικαιούχους τον Δεκέμβριο του 2017. Οι κραυγές και οι ύβρεις απαξιώνουν όσους τις χρησιμοποιούν και δεν μπορούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα».

Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε

Επί της ουσίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προχώρησε σε μια θρασύτατη επίθεση με ανυπόστατα επιχειρήματα σε βάρος της «δημοκρατίας», η οποία λειτουργεί στη βάση των συμφερόντων του αναγνωστικού κοινού και φυσικά των συνταξιούχων.
Στην απάντηση του υπουργείου σε κανένα σημείο δεν διαψεύδεται αυτό που η υπουργός παραδέχθηκε την Πέμπτη, ότι δηλαδή η εισφορά που διορθώθηκε με την καταβολή των επικουρικών του Μαΐου (με το ζήτημα της επιστροφής των αναδρομικών της τάξης των 58.000.000 ευρώ να παραπέμπεται για το απώτερο μέλλον) παρακρατούνταν λανθασμένα επί δύο χρόνια σε γνώση της κυβέρνησης. Τα αρμόδια στελέχη της επιδίωκαν μόνο να ικανοποιήσουν τους θεσμούς πάση θυσία, ακόμη και «ληστεύοντας» τους συνταξιούχους.
Τα γεγονότα (βλ. δηλώσεις Αχτσιόγλου), ως απάντηση της «δημοκρατίας» στην αήθη επίθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, είναι πεισματάρικα!

Στα 3,86 δισ. € η συνολική υπεξαίρεση από τις συντάξεις

Ακόμη έναν αήθη εμπαιγμό σε βάρος των «απόμαχων της εργασίας» αποτελεί η υπόσχεση της κυβέρνησης για την επιστροφή αναδρομικών περίπου 60.000.000 ευρώ από τη λανθασμένη παρακράτηση υπέρ ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές, τονίζει σε νέο άρθρο του ο Κώστας Νικολάου, μέλος της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ. Μάλιστα, υπολογίζει ότι το σύνολο των «κλοπών» από τους συνταξιούχους φτάνει τα 3,86 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, οι εξαγγελίες του υπουργείου Εργασίας ότι θα επιστραφούν οι παράνομες παρακρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ αποτελούν προσπάθεια παραπλάνησης των συνταξιούχων. Το σύνολο των οφειλών -υποστηρίζει- ξεπερνά τα 660.000.000 ευρώ μόνο από την αιτία αυτή. Οπως υπενθυμίζει, «η παρακράτηση υπέρ ΑΚΑΓΕ αφορά συγκεκριμένες συντάξεις, όπως: τις κύριες άνω των 1.400 ευρώ (με παρακράτηση 3% έως 14%) και τις επικουρικές άνω των 300 ευρώ (3% έως 10%)».

Το μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΚΕΠΕΑ της ΓΣΕΕ τονίζει ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) καταργήθηκαν οι προηγούμενες μνημονιακές περικοπές και έγιναν οι νέες μειώσεις. Ωστόσο, η εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ συνέχισε -και εξακολουθεί- «να παρακρατείται παράνομα από τα προηγούμενα υπέρογκα ποσά».

Ο κ. Νικολάου παραθέτει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σε σχέση με το ύψος των παράνομων παρακρατήσεων:
Συνταξιούχος ΙΚΑ είχε αρχική σύνταξη 1.965 ευρώ, άρα εισφορά (1.965×6%) 118 ευρώ. Με τις μνημονιακές περικοπές (358 ευρώ) η σύνταξη μειώθηκε στα 1.607 ευρώ, συνεπώς το νέο ποσό εισφοράς (1.607×3%) είναι 48 ευρώ. Η διαφορά είναι 70 ευρώ και αυτό είναι το μηνιαίο ποσό που κανονικά πρέπει να του επιστραφεί. Συνολικά, τα ποσά των οφειλών αυτών κυμαίνονται από τα 42 ευρώ και άνω. Αφορούν πάνω από 400.000 συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν αρχικό ποσό πάνω από τα 1.400 ευρώ. Το σύνολο των επιστροφών ανέρχεται στα 300.000.000 ευρώ ετησίως.
Ο κ. Νικολάου διευκρινίζει ότι οι αυθαιρεσίες άρχισαν από το 2012. Ομως, από τον Ιούνιο του 2016 με τον νόμο Κατρούγκαλου όλες οι οφειλές έπρεπε να επιστραφούν.

Αναλυτικότερα, το μέλος του ΚΕΠΕΑ αναφέρει ότι με τον νόμο 4387/2016 επήλθε η τυπική κατάργηση των αρχικών ποσών στις συντάξεις και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μειωμένα ποσά. Αντί λοιπόν των 1.965 ευρώ (όπως το παράδειγμα που προηγήθηκε) η σύνταξη έπρεπε να υπολογίζεται στα 1.607 ευρώ. Αρα και η εισφορά θα έπρεπε να είναι στα 48 ευρώ. Συνεπώς, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, «από τις 13 Μαΐου 2016 θα έπρεπε να υπολογίζονται και τα αναδρομικά».

«Είναι εμφανές πως υπουργείο Εργασίας και παρανομία έχουν γίνει ένα» αναφέρει ο κ. Νικολάου και επισημαίνει: «Δεν υπάρχει προηγούμενο αυτού του είδους των επινοήσεων και σωρείας των δήθεν λαθών, ούτε τέτοια έκταση παραβατικότητας υπουργών».
Οι συνολικές οφειλές από τις «κλοπές» εξαιτίας της μη εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, ανέρχονται στα 3,86 δισ. ευρώ και έχουν ως εξής:
660.000.000 ευρώ λόγω των λανθασμένων παρακρατήσεων υπέρ ΑΚΑΓΕ.

1,2 δισ. ευρώ (έως τώρα) λόγω λανθασμένων εφαρμογών και εξαίρεσης των επιπλέον εισφορών του 13ου και του 14ου μισθού στις επικουρικές.
2 δισ. ευρώ ετησίως λόγω λανθασμένων εφαρμογών στις κύριες συντάξεις, από τον μη συνυπολογισμό των επιπλέον εισφορών του 13ου και του 14ου μισθού.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα