Ακυβέρνητο πλοίο η συγκυβέρνηση

Κάτι μπορεί να αρχίσει καλά και να καταλήξει άσχημα. Το έχουμε δει πολλάκις αυτό το «έργο» στην παγκόσμια πολιτική Ιστορία. Ωστόσο, είναι σχεδόν αδύνατον να αρχίσει κάτι άσχημα και να εξελιχθεί καλά. Τα πολιτεύματα, οι κυβερνήσεις και οι εξουσιαστικοί μηχανισμοί που «ντεμπουτάρουν» άσχημα συνήθως επιφυλάσσουν ακόμα πιο δυσάρεστες εκπλήξεις για τους λαούς.

Η πρώτη
φορά Αριστερά άρχισε με… παρδαλές δηλώσεις, ασυνάρτητο πρόγραμμα, νεφελώδεις σχεδιασμούς και έναν ανεκδιήγητο υπουργό Οικονομικών, και κατέληξε σε κλείσιμο τραπεζών, επιβολή κάπιταλ κοντρόλ και ένα Μνημόνιο ακόμα πιο αφόρητο από τα προηγούμενα.

Η επαναβεβαίωση
της πολιτικής κυριαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τον Σεπτέμβριο του 2015 μια επιπλέον δυσάρεστη έναρξη εργασιών. Αντί για ανάπτυξη, ασφάλεια, εθνική υπερηφάνεια και σταθερότητα είχαμε ύφεση, υπερφορολόγηση, έλλειψη πολιτικού οράματος, εποικισμό της Ελλάδας από λαθρομετανάστες που στέλνει ο Ερντογάν, αδιάκοπη κατηφόρα στα ελληνοτουρκικά, ενδοτισμό στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, καταλήστευση των ψίχουλων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι, ανεργία, αποφυλακίσεις γκάνγκστερ, δολοφονίες νομοταγών πολιτών εντός των οικιών τους και πλήρη ασυνεννοησία στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης.

Ο υπουργός
Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος μιλούσε για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους και ο αναπληρωτής υπουργός Κουβέλης το αρνούνταν μέχρι να το… παραδεχτεί. Ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος εμμέσως πλην σαφώς αρνείται την ανάγκη για άμεση και γενναία ρύθμιση του χρέους και ο πρωθυπουργός με άρθρο του σε εφημερίδα τον αδειάζει.

Ο υπουργός
Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τάσσεται υπέρ της εφαρμογής της απλής αναλογικής στις επόμενες εκλογές και της κατάτμησης της Περιφέρειας της Β΄ Αθηνών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δηλώνει ότι «δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να ανοίξει εκ νέου ζήτημα εκλογικού νόμου».
Ολες αυτές οι ασυνεννοησίες και οι αντιφατικές δηλώσεις είναι ένα κομμάτι από το παζλ του αλαλούμ της συγκυβέρνησης.

Επειδή
δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και η Ελλάδα και οι Ελληνες δεν είναι για… πέταμα, καλό θα είναι να σοβαρευτούν επιτέλους οι κυβερνώντες.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα