Μνημόνια για πάντα ονειρεύεται η νεοφιλελεύθερη Ξαφά

Την Ελλάδα της περιόδου 2019-2022 επιχειρεί να «χτίσει» τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά μέσω του ekyklos διοργάνωσε χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα μετά: Ελπίδες και κίνδυνοι» και ομιλήτρια, μεταξύ άλλων, τη γνωστή για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις της Μιράντα Ξαφά.

Ο κ. Βενιζέλος για άλλη μια φορά υπερασπίστηκε τις πολιτικές του, λέγοντας πως η κρίση είχε αρχίσει πριν από το 2010, και χαρακτήρισε ενσυνείδητη την προσπάθεια «για την υπέρβασή της με τις μικρότερες δυνατές απώλειες». «Δέκα χρόνια μετά την κρίση, με την εμπειρία της τελευταίας τριετίας, λέμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αδυναμία καθορισμού εθνικών προτεραιοτήτων». Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, πρέπει «να δώσουμε πιο ευθείες και ρητές απαντήσεις».

«Στερεί το δίχτυ»

Μεταξύ άλλων, το φιλοβενιζελικό ακροατήριο είχε τη δυνατότητα να ακούσει για άλλη μια φορά τη Μιράντα Ξαφά. Σύμφωνα με την κυρία Ξαφά, γνωστή για την ταύτισή της με τους δανειστές «η καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια στερεί τη χώρα από ένα δίχτυ ασφαλείας». Εξήγησε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χάσουν τότε τη δυνατότητα που έχουν να δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα με μικρό επιτόκιο. «Θα επιστρέψουμε σε ακριβό δανεισμό από τον ELA» τόνισε, προφανώς ούτε που την ενδιαφέρει να ανακτήσει η χώρα την εθνική της κυριαρχία, γι’ αυτό προτείνει ως… λύση Μνημόνια για πάντα!

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου Αντώνης Μανιτάκης, αναφερόμενος στην κρίση και το Σύνταγμα, αλλά και την ερμηνεία του Συντάγματος, είπε: «Είχαμε ρήξεις στη συνταγματική κανονιστικότητα, που δεν αμφισβητήθηκε όμως στο σύνολό της. Το Σύνταγμα ενσωμάτωσε την κρίση και τα Μνημόνια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα