Μπίζνα Βερολίνου με τα λεφτά μας!

H είδηση ότι η Γερμανία θα παραδώσει στην Αγκυρα έξι καταδιωκτικά υποβρύχια δεν (πρέπει να) προκαλεί έκπληξη. Προκαλεί, όμως, οργή και μάλιστα διπλή, διότι η κατασκευή τους -σε συνεργασία με τουρκική εταιρία- επιδοτήθηκε από φόρους των Ελλήνων! Από την πρώτη στιγμή που η χώρα μας οδηγήθηκε στον μνημονιακό εφιάλτη επιχειρήθηκε να επιβληθεί το δόγμα ότι «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», ξυπνώντας μνήμες άλλων εποχών. Εδώ και οκτώ χρόνια, όμως, αποδεικνύεται -καθημερινά- η πραγματικότητα. Η Ελλάδα δεν αποτέλεσε απλώς πειραματόζωο. Η οικονομική κρίση χρησιμοποιήθηκε για να θησαυρίσει η Γερμανία. Ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ τα συνολικά κέρδη που υπολογίζεται ότι αποκόμισε από την ευρωζώνη το Βερολίνο, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά προέρχονται από το αίμα και τις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας!

Αυτή η ωμή -και οφθαλμοφανής πλέον- πραγματικότητα δεν εμπόδισε την κυρίαρχη πολιτική τάξη της Γερμανίας να συνεχίσει το παιχνίδι της υποκρισίας. Προσποιούμενοι τους «σωτήρες», η Μέρκελ και ο Σόιμπλε μαζί με τους εκάστοτε κυβερνητικούς εταίρους και συνδαιτυμόνες τους μετέτρεψαν τη χώρα μας σε οικονομικό προτεκτοράτο. Και το κατάφεραν, μη συναντώντας σοβαρές και ουσιαστικές αντιστάσεις από την ελληνική πολιτική τάξη…

Τώρα, μετά την οικονομία, πέφτουν οι μάσκες στο διπλωματικό και το στρατιωτικό πεδίο. Οι «αρχές» και οι «αξίες» για τις οποίες κόπτονταν οι… φίλοι μας οι Γερμανοί -και μάλιστα απέναντι σε μια Τουρκία που καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και ευρωπαϊκών κανόνων- κοστολογούνται τελικά και αυτές σε μερικά δισεκατομμύρια. Προηγήθηκε, βεβαίως, η εμπειρία με τους έτερους… φίλους μας, τους Γάλλους, οι οποίοι μας προσέφεραν, διά του κ. Μακρόν, μερικές φιλοφρονήσεις «αλληλεγγύης» με αντάλλαγμα τα δικά μας δισεκατομμύρια για τις φρεγάτες τους…

Υστερα από όσα έχουν προηγηθεί, δεν είμαστε ως κοινωνία αφελείς για να μην αντιλαμβανόμαστε τα παιχνίδια συμφερόντων που παίζονται. Ούτε (πρέπει να) περιμένουμε να ισχύσουν κανόνες ηθικής εκεί όπου -για να θυμηθούμε και τον Θουκυδίδη- κυριαρχεί «το δίκαιο του ισχυρού». Οχι όμως και να τους πληρώνουμε για να εξοπλίζουν τους εχθρούς μας! Εχουμε υποχρέωση, με την ωριμότητα των επώδυνων εμπειριών μας, να αναπροσανατολίσουμε τη σκέψη μας, να ανασυντάξουμε ως έθνος και κοινωνία τις δικές μας δυνάμεις και με πίστη στις παρακαταθήκες του Ελληνισμού να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα