ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Τα κυβερνητικά «χτυπήματα» στη γλώσσα και την Ιστορία μαςΑπό τον
Χαράλαμπο (Χάρη) Κατσιβαρδά*

Ε ίναι σαφές ότι ο ελληνικός λαός έχει χάσει τον προσανατολισμό του και την ελπίδα του για το μέλλον της χώρας από πάσης απόψεως και όχι μόνον οικονομικά, εντούτοις όμως στερείται τη συνθετική κριτική ικανότητα να αντιληφθεί ή να ερμηνεύσει ποιον δρόμο θα ακολουθήσει.
Ο εθνομηδενισμός συνιστά μια χρόνια ρητορική στρατηγική της Αριστεράς, η οποία έχει καλλιεργηθεί παλαιόθεν, σχεδόν μεταπολιτευτικώς, ακριβώς για να απαξιώσει τον γνήσιο πατριωτισμό και να στιγματίσει τη ζώσα παράδοση.

Η φαιά προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ περί εκσυγχρονισμού ή προοδευτισμού, η αναβίωση μετεμφυλιακών συνθημάτων και ο υπερθεματισμός περί του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς αποτελούσαν τη βασική συνιστώσα επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ επί πολλά έτη. Την ίδια συνταγή εις την πιο ακραία μορφή της ακολουθεί σήμερα απαρεγκλίτως και η παρούσα κυβέρνηση με την άμεση συνέργεια της «δεξιάς» συνιστώσας του Πάνου Καμμένου.

Οταν ένας λαός έχει σήμερα γαλουχηθεί με ανθελληνικά συναισθήματα, έχει συγχύσει τον πατριωτισμό και την αγάπη προς την παράδοση και την Ορθοδοξία με τον φασισμό ή την ελευθερία του λόγου με τον ρατσισμό, έχει περιέλθει σε αδιέξοδο και καθίσταται εκ των περιστάσεων παθητικός δέκτης των εξελίξεων, διότι δεν γνωρίζει ενδόμυχα τι είναι το ορθό και τι όχι, τι του διασφαλίζει πηγή οράματος και την εξακολούθηση της επιβίωσής του εις τους αιώνας και τι τον ωθεί εις την καταβύθιση και τη μεμψιμοιρία.

Ι σως είμαστε από τους λίγους λαούς οι οποίοι, μολονότι προερχόμαστε από τους αρχαίους Ελληνες, αν επισκεφθούμε ένα μουσείο, αγνοούμε τη γλώσσα των προγόνων μας. Ακόμη και σήμερα, που η γλώσσα έχει κατακρεουργηθεί, διά νόμων, και η Αριστερά μετά παρρησίας κατασυκοφαντεί όποιον ομιλεί την καθαρεύουσα ως συντηρητικό και οπισθοδρομικό, βιώνουμε την ίδια κατάσταση, την ίδια στιγμή κατά την οποία εις την Κίνα θαυμάζουν την αρχαία ελληνική γραμματεία και το θέατρο – ως προς την Ευρώπη δεν θα κάνω μνεία, είναι γνωστή η αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό.

Εμείς, ως Ελληνες, κατ’ όνομα έχουμε απεμπολήσει τα νάματα με τα οποία γαλουχήθηκαν οι πρόγονοί μας και έχουμε αποποιηθεί την παρακαταθήκη την οποία μας κληροδότησαν χάριν ενός ανυπόστατου και σχιζοειδούς προοδευτισμού.
Το αυτό και με την Ιστορία μας: Η απότιση φόρου τιμής στους θυσιασθέντες για την ελευθερία, διά της τελευταίας ρανίδος του αίματός τους, ήρωές μας, σε κάθε βήμα του ελληνικού έθνους, ακυρώνεται ως ολοκληρωτική.

Εν τέλει είμεθα άξιοι της μοίρας μας.

*Δικηγόρος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα