Ντροπή! Πέρασε ο νόμος «έκτρωμα»

Βρέθηκαν 161 εθνοπατέρες που, στο όνομα της δήθεν προοδευτικότητας, ψήφισαν «ναι» στην αναδοχή παιδιών από ομοφυλοφίλουςΠέρασε» τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση-έκτρωμα για την αναδοχή παιδιών από ομοφυλοφίλους. Η ψήφισή της έγινε μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, αφού 161 βουλευτές, ενδεδυμένοι τη λεοντή του «προοδευτισμού» και αποφασίζοντας να βρεθούν απέναντι στη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας, ψήφισαν υπέρ. Πρόκειται για μια ημέρα που θα μείνει στην Ιστορία ως «ντροπή» για το ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Μόλις 103 βουλευτές τάχθηκαν κατά του ανεκδιήγητου άρθρου 8, ενώ 36 ήταν οι απόντες από την ονομαστική ψηφοφορία. Λιγοστές ήταν οι δικαιολογημένες απουσίες, αφού οι περισσότερες ήταν στην ουσία διαφοροποιήσεις από την κομματική γραμμή.

Οι 161 βουλευτές που φόρεσαν τον φερετζέ του «ανθρωπισμού» και της «ισότητας», εγκρίνοντας την κυβερνητική ρύθμιση, προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ., τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τους ΑΝ.ΕΛ. και το Ποτάμι. Από την άλλη, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων ψήφισαν συλλήβδην «όχι», κρατώντας στην ψηφοφορία τη στάση που είχαν από την πρώτη στιγμή. Την ίδια ώρα, επί της αρχής του το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία, αφού υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ., Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Η Χρυσή Αυγή και η Ενωση Κεντρώων καταψήφισαν.

«Αριστεροσύνη»

Το νομοσχέδιο της Θεανώς Φωτίου, που ψηφίστηκε χθες, αποτελεί μια κατεξοχήν προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει την αλά καρτ «αριστεροσύνη» της, την ίδια ώρα που στα δημοσιονομικά διαλέγει τον δρόμο της ανελέητης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Το κατάπτυστο άρθρο 8, που δίχασε τα κόμματα, δίνει τη δυνατότητα και σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να γίνονται ανάδοχοι παιδιών, αφού αναφέρει ότι «κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι είναι οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς παιδιά ή μεμονωμένα άτομα, άγαμα ή διαζευγμένα ή σε χηρεία, με ή χωρίς παιδιά που μπορεί να είναι συγγενείς εξ αίματος οποιουδήποτε βαθμού με το ανήλικο τέκνο».

Με το ψηφισθέν νομοσχέδιο, η κυβέρνηση στοχεύει να επιταχύνει και όλες τις διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας, ιδρύοντας δύο εθνικά μητρώα: Το μητρώο παιδιών προς αναδοχή-υιοθεσία, στο οποίο θα εγγράφονται όλα τα παιδιά, και το μητρώο υποψήφιων αναδόχων ή θετών γονέων, στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι υποψήφιοι γονείς προς αναδοχή, αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στα θεωρεία της Ολομέλειας εγκαταστάθηκαν για ακόμα μία φορά αρκετά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, μεταξύ των οποίων φυσικά το Τζέισον-Αντιγόνη (στο ουδέτερο, φυσικά, όπως προτιμά να αυτοπροσδιορίζεται).

Τραύματα στα κόμματα από ανταρσίες και απουσίες

Πολλαπλά υπήρξαν τα τραύματα των κομμάτων από την ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 8 σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομοφυλοφίλους, με ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΑΝ.ΕΛ. να αποτυγχάνουν παταγωδώς στο χθεσινό κρίσιμο τεστ κομματικής συνοχής.
Στην κυβέρνηση, απ’ ό,τι φάνηκε, το «μασάζ» στους διαφωνούντες βουλευτές δεν απέδωσε καρπούς, αφού τη διαφοροποίησή τους εξέφρασαν εμπράκτως οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης καταψηφίζοντας το άρθρο-ντροπή, ενώ απουσίαζαν η Γεωργία Γεννιά, ο Μάρκος Μπόλαρης και ο Γιάννης Καραγιάννης, που είχαν εκφράσει ενστάσεις.

Απουσίαζαν επίσης η Αννα Βαγενά, η Νίνα Κασιμάτη, ο Γιώργος Κατρούγκαλος (εκ των υστέρων έγραψε στο twitter ότι λόγω διπλωματικής συνάντησης καθυστέρησε να πάει στη Βουλή και να ψηφίσει) και ο Σταύρος Κοντονής, με τον τελευταίο να υποστηρίζει ότι ήρθε καθυστερημένα και δεν πρόλαβε να ψηφίσει. Οι ΑΝ.ΕΛ., πάλι, καταψήφισαν, εκτός από τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρι, που ψήφισαν υπέρ, χωρίς ωστόσο να αποτελούν έκπληξη. Απόντες από τους ΑΝ.ΕΛ. ήταν ο Πάνος Καμμένος και η Ελενα Κουντουρά.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης η επίσημη γραμμή ήταν «όχι», ενώ τέσσερις γυναίκες ήταν αυτές που διαφοροποιήθηκαν, οι Ντόρα Μπακογιάνη, Νίκη Κεραμέως, Ολγα Κεφαλογιάννη και Κατερίνα Μάρκου. Η δε περίπτωση της τελευταίας είναι ίσως μοναδική στα κοινοβουλευτικά χρονικά, αφού ήταν η εισηγήτρια του κόμματος στο νομοσχέδιο και προχώρησε στην απόλυτη παράνοια της καταψήφισης του άρθρου, που αποτελεί και την πολιτική ουσία του!

Πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για εντονότατη δυσαρέσκεια από την πλευρά της ηγεσίας της Ν.Δ., αφού η κυρία Μάρκου, που μπήκε στη «γαλάζια» παράταξη μόλις λίγους μήνες πριν, ορίστηκε εισηγήτρια σε νομοσχέδιο, και μάλιστα «καυτό», και αποφάσισε να πάει κόντρα στη γραμμή του κόμματος που η ίδια ανέλαβε να υποστηρίξει…

Κατά τα άλλα, απουσίαζαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως και οι Νίκος Δένδιας, Θεόδωρος Φορτσάκης (που φέρεται ότι ήταν υπέρ του «8»), Λευτέρης Αυγενάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γεώργιος Βαγιωνάς. Από τους «γαλάζιους» βουλευτές της Α’ Αθηνών την κατάπτυστη ρύθμιση καταψήφισαν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη οι 13 βουλευτές που ήρθαν στην ψηφοφορία ψήφισαν θετικά, ενώ απουσίαζαν επτά βουλευτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαφωνούσαν, δηλαδή οι Ανδρέας Λοβέρδος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Καρράς, Κώστας Κωνσταντόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Αρβανιτίδης και Μιχάλης Τζελέπης. Από το ΚΚΕ απουσίαζαν οκτώ βουλευτές, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Λιάνα Κανέλλη.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα