Απαράδεκτη ομιλία μίσους από Τσίπρα!

Απίστευτη επίθεση του πρωθυπουργού σε όσους αντιτίθενται στην ισοπέδωση κάθε αξίας! Σκληρή απάντηση από Ν.Δ.Σε μια ομιλία μίσους προς όλους ανεξαιρέτως τους βουλευτές (ακόμη και τους δικούς του!), που είχαν το… θράσος να διαφωνήσουν με το κατάπτυστο άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσπερνώντας το γεγονός ότι κάθετα αντίθετοι δεν είναι μόνο οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λίγο πολύ… μικρολεπτομέρεια τον σεξουαλικό προσανατολισμό και αποφάσισε να εξαπολύσει βολές κατά όλων όσοι διαφωνούν με την κυβερνητική ρύθμιση.
Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να τριχοτομήσει όσους «συντηρητικούς», όπως ο ίδιος τους αποκάλεσε, καταψηφίσουν την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Τους χώρισε, δηλαδή, σε εκείνους που αρέσκονται να αναπαράγουν στερεότυπα και φοβικά σύνδρομα, σε εκείνους που τους τρέφει το μίσος για τον συνάνθρωπο, για τον ξένο, τον αλλόθρησκο, τον διαφορετικό και σε όσους διαφωνούν στο όνομα μιας θρησκείας που είναι δομημένη πάνω στον άξονα της αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Κατά Κυριάκου

Μάλιστα, ασκώντας ευθεία κριτική στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αρνητική στάση που έχουν κρατήσει στη διάταξη, είπε με νόημα: «Η Ν.Δ. μπορεί αν θέλει να μας παραδώσει άλλο ένα μάθημα για το ποιος είναι πραγματικά λαϊκιστής και ποιος αληθινά φιλελεύθερος, με την κοινωνική διάσταση του όρου, ποιος προοδευτικός και ποιος συντηρητικός».

Καταλόγισε δε στον αρχηγό της Ν.Δ. «βαθύ συντηρητισμό», ενώ είπε: «Φλερτάρει με αναχρονιστικές ιδέες και με τον ακροδεξιό λαϊκισμό όσον αφορά τα ατομικά δικαιώματα». «Είμαστε υποχρεωμένοι εκ του Συντάγματος στην ίση αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας, είμαστε συνεπείς στις αρχές της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, αλλά αποφάσισε να δώσει την απάντησή του μέσω μιας αιχμηρής ανακοίνωσης.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, η Ν.Δ. τού καταλόγισε ότι επέλεξε την οξύτητα και την πόλωση ακόμη και για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα. «Το ποιος είναι φιλελεύθερος και προοδευτικός, και ποιος ιδεοληπτικός και λαϊκιστής το έχουν πια καταλάβει πολύ καλά οι πολίτες και θα φανεί σύντομα στις κάλπες» τόνισε η Ν.Δ., σημειώνοντας ότι το κόμμα κράτησε υπεύθυνη στάση στο νομοσχέδιο «με γνώμονα πρωτίστως τo συμφέρον των παιδιών και τη σημερινή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας, από την οποία έχει πάρει διαζύγιο ο κ. Τσίπρας».

«Ρουκέτες» από Λεβέντη για τη σιωπή της Εκκλησίας

Κριτική στην Εκκλησία για τη «χαμηλή αντίδρασή της» στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια άσκησε ο Βασίλης Λεβέντης. Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων σημείωσε πως «η Εκκλησία δεν είχε την αντίδραση που έπρεπε. Με αγιορείτες και με θεολόγους που μίλησα μου είπαν “να μην ψηφίσετε στο σύνολο τον νόμο αυτό”. Αλλά η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος έχει μια περίεργη στάση σιωπής, που δεν μου αρέσει».

Απέδωσε μάλιστα τη στάση αυτή «στα ιδρύματα και τα άλλα οικονομικά συμπλέγματα που την κάνουν να σιωπά». «Ηθελα μια Εκκλησία πιο μαχητική» τόνισε ο κ. Λεβέντης, που έχει ταχθεί στο πλευρό της Εκκλησίας σε άλλες περιπτώσεις. Αναφερόμενος, δε, στο θέμα της απλής αναλογικής, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τις αλλαγές, σε περίπτωση που η κυβέρνηση τις φέρει στη Βουλή, χωρίς να καταργεί και το μπόνους.

Χάρηκε ο Σταύρος

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης πανηγύρισε, όπως αναμένονταν, για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υιοθεσία και την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, κάνοντας λόγο για «νίκη των προοδευτικών πολιτών» και εμφανίστηκε υπερήφανος, γιατί λόγω της στάσης του κόμματός του αρκετοί βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. και της Ν.Δ. ψήφισαν το νομοσχέδιο. Επιτέθηκε σε αυτούς που ψήφισαν «όχι», γιατί -όπως είπε- το έκαναν για να μη δυσαρεστήσουν ένα τμήμα των ψηφοφόρων τους.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα