Eπιστροφή του ασώτου με πλάτες Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός καθιστά και πάλι παράγοντα του δημόσιου βίου τον μοιραίο Παπανδρέου

Ξαφνική συνάντηση στο Μαξίμου για τα εθνικα θεματα (!!!) και ραντεβού με Κοτζιά αμέσως μετά

Τα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ (με στόχο να διασπαστεί το ΠΑΣΟΚ) προσβάλλουν τους Ελληνες, που έστειλαν τον ΓΑΠ στο… χρονοντούλαπο της ΙστορίαςΗ Θέση μας: Μας δουλεύουν οι κυβερνώντες

Διαβάστε επίσης:

►Ντροπή! Πέρασε ο νόμος «έκτρωμα»

►Απαράδεκτη ομιλία μίσους από Τσίπρα!

►«Θέρισε» δύο ζωές μεθυσμένος νταλικέρης

►Ο Κάρολος, τα Γλυπτά και η Μάντσεστερ

►«Ανάσα» για τους διαβητικούς η εβδομαδιαία ένεση

►Πέντε καυτά ερωτήματα προς τον κ. Νίκο Τόσκα

Επιστροφή του «ασώτου» με τις πλάτες του Τσίπρα!

Αιφνιδιαστικό ραντεβού στο Μαξίμου με τον Γ. Παπανδρέου (ο οποίος συναντήθηκε αμέσως μετά και με τον Κοτζιά) για τα ελληνοτουρκικά

Ε πιστροφή του «ασώτου» Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου και στην κεντρική πολιτική σκηνή σημειώθηκε με τις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα. Ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων, και καλλιέργησε την πόλωση, θέλει τώρα να το παίξει ρυθμιστής των πολιτικών πραγμάτων και αναζητεί τρόπο να ξεπλύνει τις αμαρτίες του προσεγγίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό που τον «πυροβολούσε» στο παρελθόν, χαρακτηρίζοντάς τον ακόμη και «Πινοσέτ».

Αιφνιδιαστικά χθες ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι αυτός που του άνοιξε την πόρτα. Το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι επισήμως ο πρώην πρωθυπουργός πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα εθνικά θέματα ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που αναμένεται να ταξιδέψει στην Τουρκία. Ποιος; Ο άνθρωπος που ήθελε να μοιράσει το Αιγαίο στα δύο και έδειξε απίστευτο ενδοτισμό τόσο για το Κυπριακό όσο και για το ζήτημα των Σκοπίων.

Η χθεσινή επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, αλλά και το τετ α τετ που θα έχει αύριο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή προκαλούν μείζονα και πολλά ερωτήματα. Θέλουν η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να χρίσουν πρεσβευτή των εθνικών θεμάτων τον Γιώργο Παπανδρέου, που εγκλημάτησε στα ζητήματα αυτά; Πίσω, πάντως, από την επίσημη ατζέντα της συνάντησης του Γ. Παπανδρέου με τον Αλ. Τσίπρα, χθες, που ήταν τα εθνικά θέματα, κρύβεται και το σενάριο της μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής.

Οι παπανδρεϊκοί τάσσονται υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί της Ν.Δ. που θέλουν κάποιοι άλλοι, και καλλιεργούν ένα τέτοιο κλίμα, με ενδεικτική την πρόσφατη εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση, στην οποία παρέστησαν κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Φώφη Γεννηματά είδε με καχυποψία τη συνάντηση Παπανδρέου – Τσίπρα, με τις κακές γλώσσες να λένε ότι η συνάντηση αυτή δεν ήταν σε γνώση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Ενημέρωσα τον Γιώργο Παπανδρέου για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, στο Κυπριακό, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό. Η πόρτα του Μαξίμου είναι ανοιχτή πάντα σε όσους μου ζητάνε ουσιαστική ενημέρωση για τα εθνικά μας θέματα» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter. Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου αιτιολόγησε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, αναφέροντας ότι «η εξωτερική πολιτική απαιτεί πάντα επαγρύπνηση, εγρήγορση, υπευθυνότητα και καθαρές φωνές διεθνώς». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει, επίσης, ότι θεωρεί απαραίτητη τη σωστή ενημέρωση και συνεννόηση με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τολμώντας να μιλήσει για «εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και συναίνεση» ως «καθήκον».

Οταν ο νυν πρωθυπουργός αποκαλούσε αδίστακτο και «Πινοσέτ» τον πρώην

Παρά τα σημερινά «μέλια», οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιώργο Παπανδρέου δεν ήταν πάντα καλές. Το αντίθετο. Μέχρι και «Πινοσέτ» είχε χαρακτηρίσει τον πρώην πρωθυπουργό ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, από τα έδρανα βεβαίως της αντιπολίτευσης.

Ηταν Ιούνιος του 2011, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Εχει ξεπεράσει πια και τη Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και την πολιτική του Πινοσέτ. Και φαίνεται τελικά ότι, προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος».
Είχε, μάλιστα, μιλήσει για πολιτική παραλογισμού όσον αφορά τους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο, ο Αλέξης Τσίπρας (πάντα του 2011) είχε επισημάνει: «Το δυστύχημα για σας είναι ότι δεν σκέφτεστε οποιαδήποτε άλλη λύση πέρα από αυτή των δανειστών και δεν σκέφτεστε και την άλλη λύση να μην είστε πρωθυπουργός».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιγραφή από τον Αλέξη Τσίπρα των συνεπειών του δημοψηφίσματος όταν το πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να διενεργήσει δημοψήφισμα και να θέσει στον λαό το δίλημμα ευρώ και μέτρα ή έξοδος, τότε η κατάρρευση της οικονομίας, η πτώχευση της χώρας, θα έρθει πολύ πριν την κάλπη. Αυτό δεν θα είναι δημοψήφισμα, θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά για τη χώρα μας» έλεγε, σημειώνοντας μάλιστα ότι «ο πιο δημοκρατικός τρόπος έκφρασης της λαϊκής βούλησης είναι οι εκλογές και όχι το δημοψήφισμα».

Το 2012, εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί να φέρει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο που δεν θα περιλαμβάνει Γιώργο Παπανδρέου», ενώ έναν χρόνο μετά ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στο πλεόνασμα της κυβέρνησης Σαμαρά, είχε πει ότι «θυμίζει το “λεφτά υπάρχουν” του Γ. Παπανδρέου».

Σε εξέλιξη το «φλερτ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών της ομάδας του ΓΑΠ

Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει ένα «φλερτ» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και παπανδρεϊκών, με στόχο της κυβέρνησης να πλευροκοπήσει το Κίνημα Αλλαγής, στο οποίο επικρατούν δύο βασικές τάσεις για τη μετεκλογική συνεργασία. Η μία θέλει το κόμμα να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη με τη Νέα Δημοκρατία.
Ενδεικτική της προσέγγισης που παρατηρείται ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, που ανήκουν στην ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή ο Γιάννης Ραγκούσης για «το μέλλον της προοδευτικής παράταξης».

Ο ίδιος επανέλαβε ανοιχτά τη θέση του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ως Κίνημα Αλλαγής ή θα επιστρέψουμε στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη και θα αναγεννηθούμε ή θα σβήσουμε». Ακροατές του ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, καθώς επίσης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Ραγκούσης έθεσε βέβαια ως προϋπόθεση την εγκατάλειψη της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛ. και, βεβαίως, τη μη συνεργασία με τη Ν.Δ., πηγαίνοντας κόντρα σε μια άλλη τάση εντός του Κινήματος Αλλαγής, που θέλει να συμπορευτεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο πρώην υπουργός, ωστόσο, έχει δεχτεί σφοδρά «πυρά» από τη Χαριλάου Τρικούπη για τη θέση της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ που συχνά εκφράζει, καθώς ορισμένοι εκτιμούν πως κάνει ζημιά στην πορεία του Κινήματος Αλλαγής.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα