Στο τραπέζι εθνικά θέματα και εκλογές

Συνάντηση Κυριάκου – Καραμανλή για όσα είδε και άκουσε ο πρώην πρωθυπουργός τρεις μέρες στη ΘράκηΜε φόντο τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο Κώστας Καραμανλής (φωτό) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επί τρία τέταρτα της ώρας χτες το πρωί και να ανταλλάξουν απόψεις εφ’ όλης της ύλης. Το χτεσινό τετ α τετ του προέδρου της Ν.Δ. στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρώην πρωθυπουργό έγινε, όπως διατυπώνεται επισήμως, με αφορμή την τριήμερη επίσκεψη του κυρίου Καραμανλή στους νομούς Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα οι Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά προκειμένου να τα πουν και από κοντά μετά την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού από τη Θράκη. Ο κ. Καραμανλής άλλωστε είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις με την Τουρκία και δεν είναι τυχαίο ότι επισκέφτηκε το στρατιωτικό φυλάκιο του Πυθίου στο Διδυμότειχο.

Πάντως, η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στη Θράκη είχε και άλλους συμβολισμούς που έχουν και ευρύτερη πολιτική σημασία, όπως το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν έχει εκλέξει βουλευτή σε δύο από τους τρεις νομούς με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο.

Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι στο πλευρό του κ. Καραμανλή εκτός του βουλευτή Εβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη βρέθηκαν οι πρώην υπουργοί και πρώην βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέξανδρος Κοντός, αντίστοιχα, ερμηνεύεται και ως ένα μήνυμα με αμιγώς εσωκομματική χροιά σε ό,τι αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και την ανανέωση που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης μέσω της αποστρατείας παλιότερων στελεχών. Πάντως, αν και τα δύο επιτελεία του Μοσχάτου και της Παναγή Κυριακού αποφεύγουν να μπουν σε λεπτομέρειες για το ακριβές περιεχόμενο της συνάντησης Μητσοτάκη και Καραμανλή, είναι βέβαιο ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν και για την κατάσταση της Ν.Δ. στο φόντο των εκλογικών σεναρίων αλλά και για όσα ακούγονται περί της δημιουργίας κόμματος ή κομμάτων στα δεξιά της Ν.Δ.

Εκεί όπου κατά καιρούς διάφοροι επιχειρούν να συνδέσουν τον πρώην πρωθυπουργό επειδή δραστηριοποιούνται πρώην συνεργάτες του, παρά το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής «άδειασε» προσφάτως τον Ευάγγελο Αντώναρο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα