Θα μιλούσε για δράκους, αλλά είπε… παραμύθι

Μια ιδιαίτερα αισιόδοξη προσέγγιση της σημερινής κατάστασης της χώρας, προς έκπληξη του κοινού που τον παρακολουθούσε -το οποίο μάλλον νόμιζε ότι ζει αλλού-, έκανε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης……καίτοι ομιλητής σε εκδήλωση της «διαΝΕΟσις» με θέμα «Οι πέντε δράκοι. Τι εμποδίζει την ανάπτυξη;».

Ο κ. Καραμούζης, αντί να μιλήσει για τους πέντε δράκους, τόνισε ότι αυτή την περίοδο συντελούνται πέντε μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές στη χώρα – υπάρχουν πέντε «αναπτυξιακοί καταλύτες», όπως τους χαρακτήρισε: Μια νέα επιχειρηματικότητα κάνει την εμφάνισή της, που μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία, ο οικονομικός ρόλος του κράτους έχει συρρικνωθεί, συντελείται ένας μεγάλος παραγωγικός μετασχηματισμός, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και των επενδύσεων σε υποδομές, η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα γίνονται πιο φιλικά στο επιχειρείν, ενώ σταδιακά διαδίδονται νέες παραγωγικές αξίες.

Χριστοδουλάκης

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, λιγότερο αισιόδοξος, στάθηκε στην ανάγκη κατάργησης του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, αντιπροτείνοντας το 1,5%, με το υπόλοιπο 2% να κατευθύνεται σε νέες επενδύσεις υποδομών και εξαγωγές.
Οι «πέντε δράκοι» που εμποδίζουν την ανάπτυξη, όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση, η οποία έγινε με την υποστήριξη του ΣΒΒΕ, είναι το δημόσιο χρέος, το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό, η πολυνομία-κακονομία και η λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα