Αυτή είναι η μαφία των ογκολογικών φαρμάκων!

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία εννιά εκ των συλληφθέντων του αδίστακτου κυκλώματος, που έκανε χρυσές δουλειές σε βάρος ασθενώνΣτη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες εννιά εκ των συλληφθέντων για την αποκαλούμενη «μαφία των φαρμάκων». Πρόκειται για τον 70χρονο Deyab Hussein Mohammed Rabie, την 57χρονη Ραντοπούλου Iωάννα, τον 64χρονο Βαρβέρη Εμμανουήλ, τον 59χρονο Μαχμούτ Μαχέρ, τον επίσης 59χρονο Λαγούδη Δημήτριο, την 53χρονη Καταπόδη Αικατερίνη, τη 49χρονη Πατήλα Γεωργία, τον 51χρονο Moussa Salem και τον 61χρονο Παπακωνσταντίνου Λάζαρο.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε στήσει ένα ολόκληρο κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμακευτικών σκευασμάτων στο εξωτερικό, με θύματα κυρίως καρκινοπαθείς, επιμένοντας πως οι εταιρίες του λειτουργούσαν νόμιμα. 

Την ίδια ώρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να λειτουργούσε πίσω από την πλάτη του μια από τις συγκατηγορούμενές του και επί σειρά ετών έμπειρη συνεργάτιδά του. Ο 70χρονος δέχτηκε βροχή ερωτήσεων για τις «ύποπτες» διαδρομές διακίνησης φαρμάκων μέσω ενός πολυπλόκαμου δικτύου εταιριών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Οι ισχυρισμοί

Οι μεταφορές των φαρμάκων, μάλιστα, μέσω κούριερ ήταν πάγια τακτική που όμως, όπως ισχυρίστηκε, δεν υπέκρυπτε παράνομες πράξεις. Οταν όμως κλήθηκε να εξηγήσει για ποιον λόγο θέλησε να χρησιμοποιήσει Ελληνα κούριερ στο Παρίσι, αρχικά ισχυρίστηκε πως πλήρωσε τα εισιτήρια στο συγκεκριμένο πρόσωπο για να «κάνει τα logistics».

Η ανακρίτρια, ωστόσο, παρατήρησε πως ήδη ο κούριερ έχει αποκαλύψει ότι θα πήγαινε στη Γαλλία για να κάνει κάποια μεταφορά, αλλά τελικά φοβήθηκε και ακύρωσε το ταξίδι. Τότε ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε πως επρόκειτο να διακινήσει δύο φαρμακευτικά σκευάσματα. «Δηλαδή πήρατε τον Ελληνα κούριερ να πάει στο Παρίσι μαζί σας και να κάνει τον κούριερ εκεί; Δεν έχει κούριερ στο Παρίσι;» ήταν η εύλογη ερώτηση της ανακρίτριας, για να ακούσει τον κατηγορούμενο να απαντά: «Εχω σαν αυτόν άλλους δέκα σε όλη την Ευρώπη, δώδεκα εταιρίες που κάνουμε μεταφορές… Αντί να πάρει τα λεφτά η εταιρία, να τα κερδίσει αυτός».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα