Νοσοκομεία: Ανεξάρτητα τμήματα καταγγελιών

Φέρνει νομοσχέδιο το υπουργείο ΥγείαςΑνεξάρτητα τμήματα μέσα στα νοσοκομεία θα αποτελούν, με νέο νομοσχέδιο, τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (φωτό) σε συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο με τους προϊσταμένους των γραφείων από όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Ο κ. Ξανθός δήλωσε ότι στον νέο νόμο που θα αφορά τους οργανισμούς των δημόσιων θεραπευτηρίων θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε τα γραφεία αυτά να αποτελούν αυτόνομα τμήματα και μάλιστα θα ακολουθήσει υπουργική απόφαση, με την οποία θα καθορίζεται ένα ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο διαχείρισης καταγγελιών για την αντιμετώπιση των περιστατικών που θα καταγγέλλουν οι ασθενείς.

«Θέλουμε να δώσουμε το σήμα στους πολίτες ότι δεν είναι “ανοχύρωτοι” μέσα στο δημόσιο νοσοκομείο, αλλά μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή και κυρίως ισότιμη φροντίδα, χωρίς να αναζητούν πολλαπλών τύπων διαμεσολαβήσεις και συναλλαγές. Χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν μέσον, γνωστούς για να εξυπηρετηθούν και, κυρίως, χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη» τόνισε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, τα γραφεία αυτά δεν θα είναι κυτίο παραπόνων των ασθενών, όπου ουδείς θα ασχολείται με τις καταγγελίες τους: «Θέλουμε να κάνουμε έναν θεσμό, έναν μηχανισμό, που θα μπορεί να υποδέχεται, να διευκολύνει, να διευκρινίζει, να αποσαφηνίζει και να επιλύει προβλήματα, τα οποία υπάρχουν στην καθημερινή λειτουργία και διαχείριση των νοσοκομείων».

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα