Ο Ερντογάν ξηλώνει την πολεμική αεροπορία

Δεν έχουν τέλος οι διώξεις και οι συλλήψεις ατόμων στην Τουρκία που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το κίνημα Γκιουλέν. Χθες οι Αρχές έθεσαν υπό κράτηση 65 ανθρώπους από το προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας. Οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος συνολικά 96 ανθρώπων, εκ των οποίων οι 91 από την πολεμική αεροπορία.

Ολοι κατηγορούνται για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Η επιχείρηση των τουρκικών Αρχών επικεντρώθηκε στη Σμύρνη, αλλά πολύ σύντομα επεκτάθηκε σε άλλες 15 επαρχίες.
Στο μεταξύ, η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος Ερντογάν την Τετάρτη, με μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, καθώς η τουρκική λίρα σημείωσε οριακή άνοδο 0,2%.

Παράλληλα, χθεσινή δημοσκόπηση της εταιρίας MetroPoll έδειξε ότι το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν (AKP) και το κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) συγκεντρώνουν μαζί το 54% των ψήφων στις εκλογές της 24ης Ιουνίου. Η σφυγμομέτρηση έδειξε ότι το AKP συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 48%, ενώ οι υπερεθνικιστές σύμμαχοί τους στις εκλογές MHP το 6%. Παράλληλα, τα άλλα τρία κόμματα κερδίζουν την είσοδό τους στην τουρκική Βουλή με ποσοστό άνω του 10%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα