«Κίτρινη κάρτα» στους υπουργούς από Μαξίμου!

Δεύτερη επιστολή Λιάκου με αυστηρές εντολές για την τέταρτη αξιολόγησηΑγωνία προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανοιχτά θέματα και εκκρεμότητες που θα παρουσιαστούν ως εμπλοκές -με ελληνική ευθύνη- στο κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης. Γι’ αυτό βάζει «στην πρέσα» τους αρμόδιους υπουργούς που εμπλέκονται στην τελευταία διαπραγμάτευση. Σε αυτό το κλίμα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έλαβαν από τον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιο για την παρακολούθηση του Μνημονίου Δημήτρη Λιάκο αυστηρή επιστολή με σαφείς εντολές να επισπεύσουν την υλοποίηση των προαπαιτουμένων που ακόμη εκκρεμούν.

Οσο και αν η επιστολή φέρει την υπογραφή του κ. Λιάκου, πραγματικός αποστολέας είναι ο κ. Τσίπρας και εντάσσεται στην πάγια πρωθυπουργική τακτική πριν από το κλείσιμο κάποιας αξιολόγησης να θέτει προ των ευθυνών τους τους υπουργούς, θέλοντας να αποφύγει ατυχήματα. Είναι η δεύτερη αγωνιώδης επιστολή που εστάλη προς υπουργούς σε διάστημα μικρότερο των 30 ημερών. Ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ είχε αποστείλει άλλη μία -επίσης αυστηρή- προειδοποίηση μέσω email στις 19 Απριλίου στους ίδιους αποδέκτες. Τότε επισήμανε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα και ότι τα πάντα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου.

Ο χρόνος εκπνέει

Η δεύτερη επιστολή έχει ακόμη πιο αυστηρά μηνύματα, δεδομένου ότι ο χρόνος εκπνέει και ακόμη παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, ενώ καταφθάνουν στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα οι επικεφαλής των δανειστών. Το Μαξίμου έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ήθελε αρνητικά σχόλια από τους ξένους για πιθανές καθυστερήσεις ή παραλείψεις. Εξ ου και στη δεύτερη επιστολή του κ. Λιάκου ξεκαθαρίζεται ότι η τεχνική αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup της 24ης Μαΐου. Με άλλα λόγια, το Μαξίμου ζητεί από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου όχι απλώς να επιταχύνουν αλλά να έχουν κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του τομέα ευθύνης τους πολύ πριν από το καθοριστικό Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα