Να μη σταματήσουν οι διεκδικήσεις στη Βόρειο Ηπειρο

Εβδομήντα τρία χρόνια μετά τη λήξη του καταστροφικού για την ανθρωπότητα Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα. Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου θέτει το μείζον αυτό θέμα στην εθνική του διάσταση και ζητάει από την κυβέρνηση να μην απεμπολήσει τις διεκδικήσεις της Ελλάδας με αφορμή τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Αλβανία.

Οπως αναφέρει σε μήνυμά της η κίνηση, μετά τη λήξη του πολέμου, στη Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων του 1946, η Ελλάδα ως νικήτρια δύναμη έθεσε θέμα να της αποδοθούν η Β. Ηπειρος και η Δωδεκάνησος.

«Το θέμα της Δωδεκανήσου έλαβε άμεση αποδοχή. Το θέμα της Βορείου Ηπείρου παραπέμφθηκε στη σύνοδο των ΥΠΕΞ των τεσσάρων νικητριών δυνάμεων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για εξέταση» και μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί.

«Μέχρι τη δεκαετία του 1960 οι ελληνικές κυβερνήσεις κατέβαλλαν προσπάθειες για την ανάδειξη του ζητήματος σε διεθνές επίπεδο, αλλά στη συνέχεια δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ευχή μας είναι οι τακτικές συνομιλίες που έχει το τελευταίο διάστημα ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς να μην οδηγήσουν στην οριστική εγκατάλειψη του ζητήματος της Βορείου Ηπείρου» καταλήγει η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα