Είδε και Κυριάκο ο Γιώργος, που τώρα παριστάνει τη λευκή περιστερά

Μολονότι ο λαός τον έστειλε με την ψήφο του στο… χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ο «άσωτος» Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή, συνεχίζοντας την έντονη δραστηριότητά του. Ετσι, μετά τα ραντεβού που είχε το τελευταίο διήμερο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ, χθες ο πρώην πρωθυπουργός, σαν «λευκή περιστερά», συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματός του, και με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο αυτού στη Βουλή.

Στη διάρκεια της άτυπης αυτής συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Σύμφωνα με «γαλάζιες» πηγές, ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, επισήμανε στον κ. Παπανδρέου πως την αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής φέρει αυτονοήτως η κυβέρνηση και του ανέλυσε τις δικές του σοβαρές επιφυλάξεις για τις επιλογές του κ. Τσίπρα, τις οποίες, άλλωστε, έχει διατυπώσει δημοσίως.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. έρχεται σε απάντηση της επισήμανσης του Γιώργου Παπανδρέου για την ανάγκη εθνικής συναίνεσης.
Οπως είχε δηλώσει αυτός έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, «εάν υπάρχει η δυνατότητα η χώρα μας να έχει επιτυχίες, να προχωρήσει μπροστά χρειάζεται όσο γίνεται περισσότερο η εθνική συνεννόηση, η εθνική γραμμή. Και πιστεύω ότι είναι το καθήκον μας όλοι αυτό να υπηρετήσουμε».
Ο Γιώργος Παπανδρέου χθες το απόγευμα μετά τις τελευταίες συναντήσεις του έκανε και νέα δήλωση, λέγοντας ότι «πεποίθησή μου και πάγια επιδίωξή μου, από όποια θέση και αν υπηρέτησα τη χώρα και το δημόσιο συμφέρον, είναι η ανάγκη συνεννόησης και συναίνεσης για τα μείζονα ζητήματα της χώρας. Τα εθνικά και όχι μόνον».

Αφού υποθήκευσε το μέλλον της χώρας με το Μνημόνιο που έφερε το 2010, αγνοώντας τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και προφανώς και τους πολίτες της χώρας, ως άλλος σωτήρας και προσεγγίζοντας περισσότερο από ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Παπανδρέου ψάχνει την πολιτική δικαίωσή του.
Λαμβάνοντας δε πολιτικές πρωτοβουλίες, σε γνώση μάλιστα και της Φώφης Γεννηματά, ώστε να μην προκαλέσει και επιπλέον εσωκομματικές τριβές στο Κίνημα Αλλαγής, ετοιμάζεται για νέο γύρο ταξιδιών στο εξωτερικό με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Σταθερά αμετανόητος…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα