Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ

Τα σκάνδαλα και η διαφθορά του παρελθόντος αποτέλεσαν, κατά κοινή ομολογία, βασικές αιτίες για τη χρεοκοπία της χώρας. Οχι μόνο την οικονομική αλλά και την αξιακή.

Πρωτίστως αυτή. Η διάβρωση την οποία προκάλεσε η μακρά περίοδος διακυβέρνησης του τόπου ειδικά από το ΠΑΣΟΚ, στις διάφορες εκδοχές του, αποδεικνύεται ανυπολόγιστων διαστάσεων.

Η περίοδος Σημίτη, του κατ’ ευφημισμόν «εκσυγχρονισμού», θα παραμείνει μάλιστα στην Ιστορία ως μία από τις πιο μελανές σελίδες παρακμής και σήψης. Και το σκάνδαλο της Siemens υπήρξε «σήμα κατατεθέν» αυτής της περιόδου…

Το αίτημα της κάθαρσης και της τιμωρίας των ενόχων για όλα τα σκάνδαλα ήταν πάντοτε ισχυρό. Εγινε ακόμη ισχυρότερο εδώ και οκτώ χρόνια, όταν η πατρίδα μας οδηγήθηκε στα Μνημόνια και άρχισαν η φτωχοποίηση και ισοπέδωση της κοινωνίας.

Προς στιγμήν δημιουργήθηκε η ελπίδα ότι το αίτημα αυτό, υπό το βάρος της λαϊκής οργής και απαίτησης, θα μπορούσε επιτέλους να εκπληρωθεί. Γρήγορα όμως η ελπίδα μετατράπηκε σε ψευδαίσθηση.

Η υπόθεση της κάθαρσης εξαντλήθηκε ως τώρα στην περίπτωση του Τσοχατζόπουλου για τις μίζες των εξοπλιστικών. Ουδείς άλλος μεγαλοσχήμων του δημόσιου βίου τιμωρήθηκε κατά τρόπο σοβαρό και παραδειγματικό.

Αντιθέτως από χθες ο (εκ των τριών «σωματοφυλάκων» του κ. Σημίτη) Τ. Μαντέλης αποτελεί πρότυπο προς την αντίθετη κατεύθυνση. «Διδάσκει» πώς γίνεται ένας κορυφαίος υπουργός να λαδώνεται, να εντοπίζεται, να κάθεται κατηγορούμενος και να καταδικάζεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και στο τέλος της ημέρας να εξαγοράζει μία εκ των πραγμάτων αβλαβή ποινή και να αποχωρεί ως κύριος. Στην υγειά των κορόιδων…

Ας αναλογιστούν οι κάθε λογής αρμόδιοι ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπεται προς τη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία. Οι πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την εξοντωτική και ανάλγητη πίεση του κράτους, ως πληβείοι, έχουν κάθε λόγο να οργίζονται και να αγανακτούν, να απαξιώνουν τους πάντες και τα πάντα βλέποντας ότι η κλεπτοκρατία παραμένει ατιμώρητη και -γιατί όχι;- μπορεί ύστερα από τέτοιες αποφάσεις να αποθρασύνεται έτι περαιτέρω.

Ακόμη και το εξίσου ισχυρό αίτημα «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» τείνει τώρα να καταστεί ανέκδοτο ύστερα από την ίδια χθεσινή απόφαση με την οποία η μίζα που είχε λάβει ο πρώην υπουργός θα δοθεί στον ΟΤΕ. Δηλαδή θα επιστραφεί στους… Γερμανούς!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα