Πρωτοποριακή αγωγή με αφρό κατά της ψωρίασης

Σύμφωνα με τον καθηγητή Δ. Ρηγόπουλο, η νέα θεραπεία θα βελτιώσει τη ζωή των ασθενώνΑπό τη
Ρίτα Μελά

Μια νέα, προηγμένης τεχνολογίας και ταχείας δράσης τοπική αγωγή για την ψωρίαση, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών, είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας. Πρόκειται για τον συνδυασμό καλσιποτριόλης – βηταμεθαζόνης σε μορφή αερολύματος αφρού, η οποία επιτυγχάνει αποτελεσματική βελτίωση στα συμπτώματα της ψωρίασης.

Η νέα θεραπεία είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση της ήπιας, της μέτριας και της σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας σε ενήλικες, σύμφωνα με τον δερματολόγο-αφροδισιολόγο Δημήτριο Ρηγόπουλο, καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και διοικητή του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός».

«Από δέκα κλινικές μελέτες και 2.000 ασθενείς, τα δεδομένα μάς έδειξαν ότι, έπειτα από τέσσερις εβδομάδες θεραπείας, περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με ψωρίαση είχαν πλήρη ή σχεδόν πλήρη εξαφάνιση των δερματικών αλλοιώσεων, ενώ αισθητή βελτίωση παρουσιάστηκε μέσα σε μία εβδομάδα» τόνισε ο κ. Ρηγόπουλος σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα και συνέχισε: «Η νέα αυτή τεχνολογία προσφέρει άμεση, ασφαλή και σημαντική ανακούφιση από τον κνησμό έως κατά 60% την πρώτη εβδομάδα, αύξηση του ύπνου λόγω μείωσης του κνησμού κατά 70% σε τέσσερις εβδομάδες και απόλυτη μεταβολή του δείκτη ποιότητας ζωής για τα άτομα με ψωρίαση».

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Ρηγόπουλο, «τα δραστικά συστατικά βρίσκονται απολύτως διαλυμένα σε κάθε στάδιο και μορφή του φαρμάκου, κάνοντας τη διαφορά κατά τη διάρκεια της επάλειψης, καθώς οι πτητικοί διαλύτες εξατμίζονται, ενώ οι δραστικές ουσίες συνεχίζουν να είναι 100% διαλυμένες πάνω στο δέρμα και, χάρη στην εύχρηστη και ασφαλή χρήση του, βοηθά σημαντικά στη ζητούμενη συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία».

Η νόσος

Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση, χρόνια, φλεγμονώδης νόσος που προσβάλλει το 2%-4% του δυτικού πληθυσμού και το 2% των Ελλήνων (200.000 ασθενείς), με το 80% να πάσχει από ήπια – μέτρια ψωρίαση. Θεμελιώδες συστατικό στη θεραπεία της νόσου είναι η συμμόρφωση στη θεραπεία για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων και καλύτερης ποιότητας ζωής. Χαρακτηριστικό είναι ότι έρευνες καταδεικνύουν πως το 95% των ασθενών κάνει μειωμένη χρήση της τοπικής συνταγογραφούμενης θεραπείας, ενώ σε ποσοστό 73% δεν την ακολουθεί πιστά. Κνησμός, απολέπιση, ερύθημα, πόνος, διαβρώσεις, αιμορραγία, αίσθημα καύσου, κούραση αποτελούν συμπτώματα που επιδεινώνουν αισθητά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι έρευνες σε ασθενείς δείχνουν πως το 94% δυσκολεύεται στην καθημερινότητά του και το 88% νιώθει ότι επιβαρύνεται ουσιαστικά η ψυχολογία του, με μείωση της αυτοπεποίθησής του, αρνητική επίδραση στις σχέσεις του και, σε αρκετές περιπτώσεις, στην παραγωγικότητά του» ανέφερε η Αγγελική Μπεφόν, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, επιμελήτρια της Α’ Κρατικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα