Εγκυρες Πηγές: Πώς ο Ρουβάς «κόπηκε» από τη λίστα της ΝΔ

■ «Θέλω πολύ να με στηρίξει ο Σάκης Ρουβάς στις εκλογές, αλλά δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιό μας». Το ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτό δεξιά), απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα. Ετσι θα πάψουν να ταράσσονται οι βουλευτές της Β’ Αθηνών, ειδικώς κάθε φορά που ακούν το σουξέ του Σάκη «αξιοπρέπεια πολλή καταναλώνεις»…

■ Πάντως, εκτός από τον Ρουβά, υπάρχουν και άλλες προσωπικότητες. Η στήλη γνωρίζει άριστα ποιους από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, ηθοποιούς και άλλους έχει συναντήσει σε ανύποπτη στιγμή ο έχων την ευθύνη για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων Γρηγόρης Δημητριάδης, εξάδελφος του Κυριάκου. Δυστυχώς, όμως, δεσμευόμαστε από το off the record. Ολα τα μαθαίνουμε, όμως.

■ Ο Μητσοτάκης, όμως, πέραν αυτού, είπε και κάτι με το οποίο η στήλη συμφωνεί απολύτως. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί το σπάσιμο της Β’ Αθηνών, πρέπει και εκείνος με τη σειρά του να νομοθετήσει υπέρ του εκλογικού δικαιώματος των απόδημων Ελλήνων – πρόταση Καραμανλή από το 2007. Αλλά, φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το κάνει. Τι τύχη να έχει ένα αριστερόστροφο κόμμα στη Δύση;

■ Την ψηφοφορία στη Βουλή και την επιστροφή της δικογραφίας για τη Novartis στη Δικαιοσύνη περιμένουν, μαθαίνω, οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί στην υπόθεση. Και τούτο διότι σχεδιάζουν την επόμενη μέρα να εξαπολύσουν μπαράζ μηνύσεων και αγωγών κατά πολιτικών προσώπων -και όχι μόνο- που θεωρούν ότι τους συκοφάντησαν πάνω στην αιχμή της υπόθεσης.

■ Πείστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι ο Τσίπρας θα προκηρύξει δημοψήφισμα για το Σύνταγμα προσεχώς. Να το πει και στις νεοδημοκρατικές παρέες του που δεν εννοούν να το πιστέψουν.

■ 170 άτομα προσωπικό λέγεται ότι θα έχει αυτός ο μηχανισμός εποπτείας που θα συσταθεί στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα για τη μεταμνημονιακή περίοδο.

■ Τώρα τι έχει να πει ο… Κασιδιάρης; Οι Αλβανοί δεν έδωσαν το δωδεκάρι τους στην Ελένη Φουρέιρα, παρά τις απαράδεκτες φωτό που έβγαλε!

■ Να σημειωθεί, παρακαλώ. Πρώτη φορά η κυβέρνηση κερδίζει σημαντική νομική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ψήφους 13-12 για τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου (φωτό αριστερά). Ισως το αποτέλεσμα να μην είναι άσχετο με τη συγκυρία. Λήγει η θητεία του προέδρου του ΣτΕ Νικολάου Σακελλαρίου (φωτό δεξιά) τον Ιούνιο. Ισως, όμως, και να είναι άσχετο.

Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα