Στον Πύργο τον Λευκό…

Απόλυτος κυρίαρχος του τελικού ο ΠΑΟΚ, νίκησε 2-0 την ΑΕΚ και πανηγύρισε… νταμπλΚυρίαρχος του παιχνιδιού! Ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο, ήταν ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια και επικρατώντας 2-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κατέκτησε δίκαια, για δεύτερη συνεχόμενη φορά και έκτη στην ιστορία του, το Κύπελλο Ελλάδος. 

Ενας τίτλος, που πανηγυρίστηκε από τους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» ως… δύο και με μάσκες Ιβάν Σαββίδη. «Πρόεδρ, για σένα» ανέφεραν τα μπλουζάκια που φόρεσαν για τον γύρο του θριάμβου οι «ασπρόμαυροι», ενώ στην πίσω όψη τους έγραφε «double 2018»! Προφανώς με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είχε – λόγω τιμωρίας – δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο, αλλά και να απαξιώσουν το πρωτάθλημα που κατέκτησαν οι «κιτρινόμαυροι».

«Το πήρε ο καλύτερος»

«Μία πραγματικά μεγάλη ομάδα φαίνεται από την αξιοπρέπεια με την οποία αποδέχεται την ήττα της! Από την ανωτερότητά της να συγχαρεί τον καλύτερο αντίπαλο και το δίκαιο της επικράτησής του σε έναν τελικό. Και αυτό έχει να κάνει από τον πρώτο στη διοικητική ιεραρχία μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο. Αυθόρμητα και άμεσα! Και όχι υποκριτικά! Και αυτό κυριαρχεί παντού! Η ΑΕΚ δεν μηδενίζει! Η ΑΕΚ αναγνωρίζει» ήταν η «απάντηση» των ανθρώπων της Ενωσης. Αλλωστε και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, αναγνώρισε τη νίκη των αντιπάλων τους τονίζοντας «νίκησε ο καλύτερος». 

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Λουτσέσκου ήταν πολύ καλά διαβασμένος, κερδίζοντας κατά κράτος τον Χιμένεθ στη μάχη των πάγκων. Οι Βιεϊρίνια και Πέλκας με τα τέρματά τους στο 65′ και 90’+2′ υπέγραψαν την επιτυχία των «ασπρόμαυρων», οι οποίοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννιά παίκτες εξαιτίας αποβολών των Μαουρίσιο (80′), Βαρέλα (90’+4′). Με παίκτη λιγότερο τελείωσαν και οι κιτρινόμαυροι, λόγω αποβολής του Βράνιες (80′), ενώ στο 25′ ο Μπάρκας απέκρουσε πέναλτι του Πρίγιοβιτς. 

Ο τερματοφύλακας της Ενωσης ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, κρατώντας την ουσιαστικά μόνος (με τις επεμβάσεις του) όρθια. Παρ’ όλα αυτά μετά το τέλος του παιχνιδιού ανέλαβε την ευθύνη για το εξαιρετικό γκολ-φάουλ που δέχθηκε από τον Βιεϊρίνια, ξεσπώντας μάλιστα σε κλάματα. «Σκασμένος» ήταν και ο Αραούχο, ο οποίος στο φινάλε (89′) έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία (89′) της Ενωσης κι αν έβρισκε δίχτυα ενδεχομένως να οδηγούσε το ματς στην παράταση. Η ιστορία, ωστόσο, έγραψε 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ (53′ Γκάλο), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (73′ Γιακουμάκης), Μάνταλος (67′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (81′ Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Κάμπος (51′ Μακ), Μπίσεσβαρ (75′ Σάκχοφ), Πέλκας, Πρί-γιοβιτς.

—-

Το γλέντησαν μέχρι το ξημέρωμα 

Τη νύχτα μέρα έκαναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη! Χιλιάδες οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» επιφύλασσαν θερμή υποδοχή στους κυπελλούχους, παρότι οι θριαμβευτές επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. 

Η αναχώρηση της «ασπρόμαυρης» αποστολής από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδωσε μια πρόγευση για το τι θα ακολουθούσε, καθώς συνοδεύτηκε με αποθέωση του προέδρου του συλλόγου Ιβάν Σαββίδη. 

Συγκεκριμένα, οι παίκτες πήραν στα χέρια τους τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου και τον σήκωσαν στον ουρανό, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. 

Αντίστοιχες εικόνες ακολούθησαν και στη Θεσσαλονίκη. Με την άφιξη της ομάδας στο «Μακεδονία» ο Ιβάν Σαββίδης, αφού αποθεώθηκε και από τους φιλάθλους της ομάδας του, παρέδωσε την τιμημένη κούπα στον Γιαννάκη, τον γνωστό φίλο του ΠΑΟΚ με κινητικά προβλήματα. Επειτα ξεκίνησε η πορεία της αποστολής προς τον Λευκό Πύργο υπό τη συνοδεία χιλιάδων οπαδών.

Στο πόδι

Η άφιξη των κυπελλούχων σε προχωρημένη ώρα (03.30 τα ξημερώματα) όχι μόνο δεν πτόησε τους «μεθυσμένους» από τον θρίαμβο φίλους του ΠΑΟΚ, αλλά τουναντίον τους «ντόπαρε» ακόμα περισσότερο. Το πούλμαν με τους κυπελλούχους έφτασε γύρω στις 04.30 στον Λευκό Πύργο και εκεί συνεχίστηκε το πάρτι, εν μέσω συνθημάτων και βεγγαλικών που φωταγώγησαν ολόκληρη την πόλη. 

Το γλέντι όμως συνεχίστηκε χθες στην Τούμπα μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Κ20 του ΠΑΟΚ. Εξάλλου, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του δούλεψαν σκληρά για να στεφθούν κυπελλούχοι και χθες επρόκειτο να βρεθούν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

—-

Ξέσπασε κατά πάντων ο Βιεϊρίνια

Ξέσπασε μετά το ματς ο MVP του αγώνα Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ κατακεραύνωσε τον συμπατριώτη του Αντρέ Σιμόες επειδή στη φιέστα της ΑΕΚ εναντίον του Απόλλωνα είχε πανηγυρίσει φωνάζοντας «τι είναι αυτό, ρε» (φράση που έλεγε ο Βιεϊρίνια για τη διακοπή του αγώνα με τον Ολυμπιακό μετά τον τραυματισμό του Γκαρθία), αλλά και τον Βράνιες, ο οποίος πόσταρε στο Instagram – μεταξύ αστείου και σοβαρού- «προσομοίωση» του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ με σκορ 20-0 υπέρ της Ενωσης και τον ίδιο να έχει κάνει χατ-τρικ! 

Στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο Μιραλάς καταγγέλλοντας ότι «πριν μπούμε στον αγωνιστικό χώρο για το ματς με τον Ολυμπιακό έλεγε στον διαιτητή “να προσέχετε”». Κλείνοντας σχολίασε για την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να κλείσει η χρονιά με Κύπελλο στο σπίτι της ομάδας που έκλεψε το πρωτάθλημα».

—-

«Δείξαμε ότι μας έκλεψαν τον τίτλο»

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου για την κατάκτηση του Κυπέλλου, τονίζοντας: «Δείξαμε στο γήπεδο πως ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα και πως μας έκλεψαν τον τίτλο του πρωταθλήματος». Εξάλλου, παραδέχτηκε: «Ηρθαμε στον τελικό Κυπέλλου με πέντε φορές περισσότερη πίεση, γιατί ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα πως πρέπει να κερδίσουμε, να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα». Πάντως, αναφορικά με τις χειρονομίες που φάνηκε να κάνει στον ομόλογό του στον πάγκο της «Ενωσης» Μανόλο Χιμένεθ, ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε: «Υπήρξε μάχη στα λόγια, αλλά καμία χειρονομία». Τέλος, μίλησε για τη φημολογούμενη πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του με τον «Δικέφαλο του Βορρά»: «Δεν έχω μιλήσει για το συμβόλαιο, είμαι ήδη υπό συμβόλαιο».

Από την πλευρά του ο Χιμένεθ παραδέχτηκε την αγωνιστική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στον τελικό, ωστόσο άφησε αιχμές για το γεγονός ότι δεν αναγνωρίζουν οι παίκτες και η διοίκηση των «ασπρόμαυρων» την άξια κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του.

«Εμείς το αναγνωρίζουμε»

«Σήμερα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Ηταν ένας δίκαιος νικητής για να πάρει το Κύπελλο. Εμείς μπορούμε να το αναγνωρίσουμε σήμερα, κάτι που δεν έχουν κάνει οι αντίπαλοι μέχρι και σήμερα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ανδαλουσιανού κόουτς. Εν συνεχεία, ο Ιβηρας τεχνικός της «Ενωσης» χρησιμοποίησε πιο σκληρή γλώσσα όταν ρωτήθηκε πώς στηρίζει τη δήλωσή του ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη φέτος: «Μπορείτε να κλαίτε λιγότερο και να απολαύσετε περισσότερο το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ ήταν δίκαιος κυπελλούχος κι εσείς πρέπει να πείτε πως η ΑΕΚ είναι δίκαια πρωταθλήτρια».

—-

Το γούρι του Μαυρίδη 

Τα τατουάζ της «επιτυχίας»! Συχνά, οι οπαδοί μιας ομάδας στα σημαντικά ματς επιστρατεύουν κάθε πιθανό γούρι για να εφοδιάσουν με τύχη την ομάδα τους. Ετσι, ο γνωστός τατουατζής Γιώργος Μαυρίδης πριν από κάθε τελικό Κυπέλλου ζωγραφίζει το πρώτο σήμα του ΠΑΟΚ σε κάποιον ποδοσφαιριστή. 

Η αρχή έγινε το 2001, όταν οι Κατσιαμπής, Καφές, Κωνσταντινίδης και Ναλιτζής έκαναν με χένα το σήμα, μία ημέρα πριν από τον νικηφόρο τελικό με τον Ολυμπιακό (4-2). Το 2003 συνέβη το ίδιο πριν από την κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στον Αρη με 1-0, ενώ το 2014, που ο Μαυρίδης έλειπε από τη χώρα, οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν με 4-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενισχύοντας τον μύθο. Πέρυσι, λοιπόν, και φέτος οι παίκτες του ΠΑΟΚ (Μυστακίδης, Κίτσιου, Κλάους, Χαρίσης, Γλύκος, Κουλούρης, Σιαμπάνης, Βιεϊρίνια, Λημνιός, Δεληγιαννίδης, Πέλκας, Μαλεζάς και Πασχαλάκης) ακολούθησαν τη «συνταγή» του Μαυρίδη και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκαν, επικρατώντας της ΑΕΚ και στους δύο τελικούς.

—-

Επεισόδια σε όλη την Αθήνα 

Σε 14 συλλήψεις οπαδών για συμμετοχή σε επεισόδια, μικροκλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προχώρησε η Αστυνομία.

Τα επεισόδια, που συνέβησαν εντός του γηπέδου (ρίψη βεγγαλικών, φωτοβολίδων ευθείας βολής, εμπρησμοί) έχουν καταγραφεί από τον διαιτητή της αναμέτρησης Μπορμπαλάν και τον παρατηρητή Νίκο Ιωσηφόγλου, ενώ η Αστυνομία έχει πλήρη εικόνα για τα έκτροπα και στον περιβάλλοντα χώρο του «Σπύρος Λούης». ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πιθανότατα θα κληθούν σε απολογία και ενδεχομένως να τους επιβληθούν τιμωρίες.

Εξάλλου, η Αθήνα, μία μέρα πριν το ματς και λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση, είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης των χούλιγκαν. Μάλιστα βαν που μετέφερε έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ πυρπολήθηκε πριν φτάσει στο ΟΑΚΑ! Θυμίζουμε ότι στο γήπεδο, η FIFA και η UEFA είχαν στείλει τρεις παρατηρητές καταγράφοντας τα πάντα.

{{-PCOUNT-}}48{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα