«Μπλόκο» της τρόικας στο επίδομα στέγασης

Διαφωνία ΔΝΤ για τα όρια εισοδήματος«Μπλόκο» στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή περίοδο θέτουν οι θεσμοί, με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να τάσσονται κατά της παροχής επιδόματος στέγασης και σε νοικοκυριά που διαβιούν με ετήσια εισοδήματα λίγο πιο πάνω από το όριο της φτώχειας.

Στο πλαίσιο της τέταρτης διαπραγμάτευσης που άρχισε χθες, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ αναμένεται να αντιδράσουν αρνητικά στην πρόταση του υπουργείου Εργασίας για τη σχετικά εκτεταμένη παροχή επιδόματος στέγασης από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Η πρόταση

Συγκεκριμένα, με βάση την πρόταση του υπουργείου, από τον επόμενο χρόνο θα μπορούσαν για το εν λόγω επίδομα να διατεθούν περίπου 600.000.000 ευρώ προς όφελος έως 500.000 οικογενειών, με όριο εισοδήματος τα 9.500 ευρώ (ούτως ώστε να στηριχτούν και νοικοκυριά τα οποία έχουν λάβει στεγαστικά τα οποία έχουν «κοκκινίσει»).

Βάσει των σχεδιασμών του αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Εργασίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι, με τα δεδομένα αυτά, σε κάθε δικαιούχο οικογένεια θα μπορούσαν να δίνονται από 50 έως περίπου 170 ευρώ (σε ορισμένες περιπτώσεις) τον μήνα.

Ωστόσο, η πρόταση του υπουργείου Εργασίας συγκεντρώνει ορισμένες διαφωνίες από την πλευρά των τεχνοκρατών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ φέρεται ότι είναι έτοιμοι να ζητήσουν την εφαρμογή του μέτρου μόνο για δικαιούχες οικογένειες των οποίων τα συνολικά ετήσια εισοδήματα δεν ξεπερνούν τα 7.500 ευρώ (αποτελεί το όριο του διάµεσου συνολικού ισοδύναµου διαθέσιµου εισοδήµατος ή της «απόλυτης φτώχειας»), ούτως ώστε να μη δημιουργηθούν στρεβλώσεις στην αγορά και οπισθοδρομήσει η διαδικασία μείωσης των «κόκκινων» δανείων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα