Διέσυραν τον Βούτση οι Τούρκοι!

Εξευτελιστικός έλεγχος στον πρ. της Βουλής πριν δει τους δύο αιχμάλωτους στρατιωτικούς

Τον ανάγκασαν να βγάλει τα παπούτσια (!!!) και τη ζώνη, ενώ τον πέρασαν και από ειδικό σκάνερ ίριδας ματιούΗ Θέση μας: «Δωράκι» ΣΥΡΙΖΑ στους καναλάρχες

Διαβάστε επίσης:

►Παραίτηση με… κροκοδείλια δάκρυα για τους συνταξιούχους

►Σήμερα «κληρώνει» για το όνομα των Σκοπίων!

►«Στο τραπέζι» συντάξεις και αφορολόγητο

►Παλινωδίες χωρίς τέλος από τον Ν. Παππά! Η κυβέρνηση σε τρικυμία

►Η Ιταλία κουνάει μαντίλι (;) στο ευρώ και ζητά κούρεμα 250 δισ.

►Κοινωνικός τουρισμός για 150.000 δικαιούχους

Εξευτελιστικοί έλεγχοι (τον ανάγκασαν να βγάλει τα παπούτσια του) πριν από την επίσκεψή του στους δύο Ελληνες όμηρους

Ρεπορτάζ
Κατερίνα Κανάκη

Σκηνές από το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» βίωσε ο Νίκος Βούτσης στις φυλακές της Αδριανούπολης, όπου μετέβη χθες για να επισκεφθεί και να εμψυχώσει τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς. Οι Τούρκοι επεφύλαξαν μια απαράδεκτη υποδοχή στον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής, αγνοώντας επιδεικτικά όλους τους διεθνείς κώδικες φιλοξενίας, δεδομένης και της θεσμικής ιδιότητας του κ. Βούτση, αλλά και του διπλωματικού διαβατηρίου του. Ο πρόεδρος της Βουλής αναγκάστηκε να περάσει από εξονυχιστικούς ελέγχους κατά την είσοδό του, με πρόσχημα ότι οι φυλακές είναι υψίστης ασφαλείας, αφού του ζήτησαν να βγάλει τη ζώνη και τα παπούτσια του (!), ενώ πέρασε και από ειδικό μηχάνημα που «σκανάρει» την ίριδα του ματιού.

Ολα αυτά την ώρα που ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ προχωρούσε σε ηχηρότατη παρέμβαση για την άδικη κράτηση των δύο, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη» και τονίζοντας πως «θα έπρεπε ήδη να είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους»
Στην Αδριανούπολη, ο κ. Βούτσης επέλεξε τελικά να υπομείνει τους ταπεινωτικούς τουρκικούς ελέγχους προκειμένου να δει από κοντά τους δύο στρατιωτικούς μας και αργότερα, μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι είναι καλά σε όλα τα επίπεδα. Κατά τη συνάντηση, μάλιστα, οι δύο στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και πως οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Συμπαράσταση

Ο κ. Βούτσης, από την πλευρά του, τους μετέφερε την πάνδημη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας για την αναίτια κράτησή τους, ενώ, εξερχόμενος των φυλακών, τόνισε ότι «το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ». Η επίσκεψη του Νίκου Βούτση στους Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε μαζί τους ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Συνάντησα Ελληνες αξιωματικούς με αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής να αντιμετωπίζουν μια άδικη περιπέτεια» δήλωσε ο ευρωβουλευτής.
Την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων ζήτησε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, από τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, με τον οποίο συναντήθηκε στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο νατοϊκής επιτροπής.

Τουρκική ενέδρα στον Εβρο «βλέπει» το 83% των πολιτών

Ενδιαφέροντα είναι τα δημοσκοπικά ευρήματα που προκύπτουν από το Πολιτικό Βαρόμετρο της εταιρίας Public Issue όσον αφορά τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται όμηροι στις φυλακές της Αδριανούπολης. Στην ίδια γραμμή με τη «δημοκρατία», η οποία από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για «ενέδρα των Τούρκων στον Εβρο», το 83% των ερωτηθέντων κρίνει πως ήταν προσχεδιασμένη η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές, μόλις το 12% την αποδίδει σε τυχαίο περιστατικό, ενώ χωρίς γνώμη είναι το 5%.
Την ίδια ώρα, ως προς τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, το 72% των πολιτών που συμμετέχουν στην έρευνα απαντά πως θα πρέπει να μην εκδοθούν στη γειτονική χώρα και να τους δοθεί άσυλο, το 20% των ερωτηθέντων απαντά πως θα πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία, ενώ δεν απάντησε το 8%. Εξάλλου, η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει σημειώσει δραματική πτώση, καθώς το 94% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη για τον Τούρκο πρόεδρο και μόλις το 5% θετική.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα