Η Γενοκτονία των Ποντίων στη Βουλή

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε η Ολομέλεια σε ειδική συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν και φορείς του ποντιακού Ελληνισμού.Παρεμβαίνοντας, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι ο ποντιακός Ελληνισμός «μετέτρεψε τα συντρίμμια της ψυχής του και της καταστροφής σε πείσμα, σε υπομονή και επιμονή, και δημιουργικότητα», ενώ ο Γιώργος Βαρεμένος, β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στη γείτονα, λέγοντας ότι είναι αδήριτη ανάγκη να «θυμόμαστε τις δραματικές συνέπειες ανεξέλεγκτων εθνικισμών, ιδιαίτερα σήμερα που όλα αυτά δοκιμάζονται σκληρά στην Τουρκία, στην οποία καλλιεργείται ένα κλίμα υστερικού εθνικισμού και αναβίωσης νεοοθωμανικών επιδιώξεων».

Την ίδια ώρα, για «βάρβαρες και απάνθρωπες πρακτικές» εναντίον των Ποντίων που «όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρόκειται να σβήσουν από την παγκόσμια συλλογική ιστορική μνήμη» μίλησε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος της Νέας Δημοκρατίας. Στο τέλος της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα