Επεσαν σε ξερά… οι τράπεζες με την πώληση της Forthnet!

Πονοκεφαλιάζουν με το σχέδιο εξαγοράς, μέσω χρεοκοπίας, από Vodafone – WindΔεύτερες σκέψεις έρχονται στο μυαλό των τραπεζιτών που προωθούσαν τον διαγωνισμό πώλησης της Forthnet, μετά την εξαιρετικά προβληματική πρόταση από την κοινοπραξία των Vodafone Ελλάδας και Wind. Η πολυδιαφημισμένη πρόταση, που εμφανίζεται μάλιστα και σε σαλόνια εφημερίδων ως ελκυστικότατη (!), προβλέπει στην ουσία τη χρεοκοπία της Forthnet, ώστε στη συνέχεια να μοιραστούν τα ιμάτια της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Vodafone και Wind.

Μάλιστα, οι δύο διεκδικητές προτείνουν την ένταξη της Forthnet στη διαδικασία του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για εργαζομένους, προμηθευτές κ.λπ.
Εκτός από την πρόταση των δύο εταιριών για «εξαγορά μέσω χρεοκοπίας», οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν στα χέρια τους και την πρόταση του σχήματος υπό την εταιρία συμβούλων Odyssey και το παλαίμαχο στέλεχος της διεθνούς αγοράς τηλεπικοινωνιών Σταν Μίλερ. Ούτε αυτή την πρόταση καλοβλέπουν, όμως, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός πώλησης της Forthnet να βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Στην αγορά τηλεπικοινωνιών υπενθυμίζουν ότι, πριν ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης, που εποπτεύει η ιαπωνική Nonura, οι τράπεζες είχαν δεχθεί κρούσεις και από άλλους ενδιαφερομένους, όπως η αμερικανική επενδυτική εταιρία Apollo. Η τελευταία δεν συμμετείχε τελικά στον διαγωνισμό, αλλά τώρα το ενδιαφέρον της πέφτει στο τραπέζι με στόχο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο – κυρίως επειδή, εξαιτίας της πολυετούς καθυστέρησης στην εξεύρεση λύσης με τα δάνεια της Forthnet, η εταιρία στραγγαλιζόταν συνεχώς από ρευστότητα, με αποτέλεσμα να είναι (όχι και τόσο εύκολο, όπως αποδείχθηκε) έρμαιο στα νύχια των ανταγωνιστών της.

Στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών δεν έκρυβαν, πάντως, την έκπληξή τους όταν διάβασαν τις διαρροές Vodafone και Wind, σύμφωνα με τις οποίες η πρότασή τους, που προβλέπει το λουκέτο της Forthnet και τη μεταφορά πελατών στις δύο εταιρίες, ενισχύει τον ανταγωνισμό! Προσπαθούν να καταλάβουν πώς θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, όταν η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, που, σύμφωνα και με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, είναι ένα οιωνεί μονοπώλιο, θα έχει μία λιγότερη επιχείρηση.

Οι εταιρίες θα περιοριστούν από πέντε σε τρεις! Ως γνωστόν, η Vodafone έχει ήδη συμφωνήσει την εξαγορά της Cyta Hellas, ενώ, αν η κοινοπραξία Vodafone – Wind αποκτήσει τη Forthnet, τότε η Ελλάδα θα έχει μόνο τρεις τηλεπικοινωνιακούς ομίλους.
Πάντως, είναι εμφανές το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι τραπεζίτες με τη Forthnet και όλα δείχνουν ότι απαιτούνται γρήγορες αποφάσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα